Η είδηση για Jumbo και Απόστολο Βακάκη που έχει προκαλέσει ανησυχία

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η είδηση για Jumbo και Απόστολο Βακάκη που έχει προκαλέσει ανησυχία

«Βόμβα» έδειχνε να πέφτει στην αγορά, όταν ο Απόστολος Βακάκης με μια κίνησή του προκαλούσε απορίες σχετικά το αν αποχωρεί από τα Jumbo, προσφέροντάς τα για πώληση.

Κύριο θέμα συζήτησης, τη στιγμή που έδειχνε να προχωρά την αλυσίδα σε «ανάσταση», στους χρηματιστηριακούς και επιχειρηματικούς κύκλους έγινε πρόσφατα το μεγάλο placement μετοχών της Jumbo από τον ιδρυτή και αφεντικό του ομίλου λιανεμπορίου, καθώς όλοι προσπαθούν να εκτιμήσουν τους λόγους που οδήγησαν τον Απόστολο Βακάκη να προσφύγει στον... μεγάλο κουμπαρά της 7ης μεγαλύτερης σε κεφαλαιοποίηση εταιρείας του ΧΑ για να αντλήσει από θεσμικούς επενδυτές ένα ποσό 77,17 εκατ. ευρώ.

Έγινε, μάλιστα, γνωστό ότι ο Απόστολος Βακάκης θα προχωρούσε, μέσω της Citi, σε ένα placement 4,8 εκατ. μετοχών της Jumbo, που αντιστοιχούν σε 3,5% του συνόλου των μετοχών, μειώνοντας έτσι τη συμμετοχή του κάτω από το 20%. Τελικά, το πακέτο ήταν ακόμη μεγαλύτερο, καθώς την Πέμπτη άλλαξαν χέρια 5,25 εκατ. μετοχές (3,85% του μετοχικού κεφαλαίου) έναντι 77,174 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε τιμή 14,7 ευρώ ανά μετοχή. Σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης, η τιμή διάθεσης του πακέτου ενσωμάτωσε μια έκπτωση (discount) 8%... διαβάστε τη συνέχεια για τα Jumbo στο Athensmagazine.gr

TAGS