Αγωνία για τον 30χρονο ψαρά που αγνοείται

Πώς συνέβη η εξαφάνιση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αγωνία για τον 30χρονο ψαρά που αγνοείται

Τεράστια αγωνία έχει προκαλέσει η είδηση πως ένας 30χρονος ψαράς εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/8) στην περιοχή του Μενιδίου Αμφιλοχίας στον Αμβρακικό Κόλπο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο νεαρός επέβαινε στο ερασιτεχνικό σκάφους «ΑΓΙΟΣ» Σ.Π. 392 Α’, με ένα ακόμη άτομο, το οποίο διασώθηκε. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου συμμετέχουν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε ιδιωτικά σκάφη, ένας ιδιώτης δύτης, δύο περιπολικά οχημάτα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, καθώς απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο νεαρός μουσικός είναι γνωστός στον τόπο καταγωγής του, την Ευρυτανία, με παρουσία στο δημοτικό τραγούδι παίζοντας κλαρίνο.

Ο αδερφός του Στέφανος, μουσικός επίσης απηύθυνε έκκληση ακόμη και μέσω social media σε όποιον μπορεί να βοηθήσει, ενώ το ίδιο έκαναν και φίλοι του με ξεχωριστές αναρτήσεις καθώς και ο Νίκος Μουτσινάς.

«Είμαστε όλοι από πάνω. Έχω τους γονείς μου δίπλα. Δεν ξέρουμε τι έχει γινει. Το λιμενικό έχει απομακρύνει τους πάντες. Μιλήσαμε χθες το μεσημέρι. Γύρω στις τρεις η ώρα. Ας ελπίσουμε να βρεθεί. Κάνουμε έκκληση για βοήθεια. Η υποψία μου είναι ότι θα πάρει μέρες. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα».

Εξαφάνιση 30χρονου ψαρά

Έτσι εξαφανίστηκε ο 30χρονος ψαράς

Το περιστατικό συνέβη λίγα μίλια από το Μενίδι και λίγα μέτρα από την ακτή κοντά σε ιχθυοτροφικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι δύο φίλοι βρισκόταν εν πλω για το σημείο την ώρα που στον ουρανό είχαν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται σύννεφα, κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο γρήγορα εξελισσόταν το φαινόμενο της καταιγίδας που σε ελάχιστο χρόνο έφτασε και έπληξε την περιοχή.

Από τη φουρτούνα που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι ο 29χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα μαζί με ένα κομμάτι από την τέντα της βάρκας από όπου προσπαθούσε να κρατηθεί.

Η βάρκα δεν βούλιαξε ούτε ανετράπη αλλά οι καιρικές συνθήκες εκείνη την στιγμή ήταν πολύ δύσκολες για τον εντοπισμό του 29χρονου που μετά την πτώση στη θάλασσα χάθηκε αμέσως από την επιφάνεια και έκτοτε αγνοείται.