Αμφιλοχία: Νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος ψαράς που είχε εξαφανιστεί

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αμφιλοχία: Νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος ψαράς που είχε εξαφανιστεί

Τεράστια αγωνία είχε προκαλέσει η είδηση πως ένας ψαράς εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/8) στην περιοχή του Μενιδίου Αμφιλοχίας στον Αμβρακικό Κόλπο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο νεαρός επέβαινε στο ερασιτεχνικό σκάφους «ΑΓΙΟΣ» Σ.Π. 392 Α’, με ένα ακόμη άτομο, το οποίο διασώθηκε. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του 29χρονου βοήθησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε ιδιωτικά σκάφη, ένας ιδιώτης δύτης, δύο περιπολικά οχημάτα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, καθώς απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο αδερφός του Στέφανος, είχε κάνει έκκληση ακόμη και μέσω social media σε όποιον μπορεί να βοηθήσει, ενώ το ίδιο έκαναν και φίλοι του με ξεχωριστές αναρτήσεις καθώς και ο Νίκος Μουτσινάς.

«Είμαστε όλοι από πάνω. Έχω τους γονείς μου δίπλα. Δεν ξέρουμε τι έχει γινει. Το λιμενικό έχει απομακρύνει τους πάντες. Μιλήσαμε χθες το μεσημέρι. Γύρω στις τρεις η ώρα. Ας ελπίσουμε να βρεθεί. Κάνουμε έκκληση για βοήθεια. Η υποψία μου είναι ότι θα πάρει μέρες. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα», ήταν η έκκληση που κυκλοφορούσε στα social media.

Εξαφάνιση 30χρονου ψαρά

Εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος ψαράς

Τραγική κατάληξη είχαν οι αναζητήσεις για την ανεύρεση του 29χρονου Τάσου Κόπανου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της ξαφνικής κακοκαιρίας της Πέμπτης 26 Αυγούστου, ενώ είχε πάει για ψάρεμα με έναν φίλο του, στη θαλάσσια περιοχή του Μενιδίου του Δήμου Αμφιλοχίας.

Τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονταν σε εξέλιξη έρευνες από το Λιμενικό, όπως και εθελοντικά από ψαράδες και από ιδιοκτήτες drones, ενώ στις έρευνες τις πρώτες ημέρες συμμετείχαν και άλλα εναέρια μέσα όπως το ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας και αεροπλάνο της Αερολέσχης Πρέβεζας.

Δυστυχώς το πρωί της Τετάρτης 1ης Σεπτεμβρίου ο 29χρονος εντοπίστηκε νεκρός από επαγγελματία ψαρά, σε όρμο που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το λιμάνι του Μενιδίου.

Karvasaras.gr