Ευαγγελισμός: Εισαγγελική έρευνα για την ανεμβολίαστη που πέθανε από κορωνοϊό

Η ίδια αρνούνταν την διασωλήνωση

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ευαγγελισμός: Εισαγγελική έρευνα για την ανεμβολίαστη που πέθανε από κορωνοϊό

Τα δημοσιεύματα για την 54χρονη γυναίκα που πέθανε από κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς η ίδια πέρα από το γεγονός ότι δήλωνε αρνήτρια του εμβολιασμού, δεν ήθελε επίσης να διασωληνωθεί.

Έτσι, με αφορμή τα δημοσιεύματα, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις και σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το protothema.gr η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γεώργιος Νούλης, θα στραφεί κατά εκείνων των προσώπων που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς. Από την άλλη, εντοπίστηκε στην Ελλάδα και η νέα μετάλλαξη Mu, ή αλλιώς B.1.621 και για την οποία προ ημερών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι θα χρειαστεί περαιτέρω μελέτη.

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της 54χρονης

Η νοσηλεία της 54χρονης στον «Ευαγγελισμό» ήταν επεισοδιακή. Η ασθενής η οποία ήταν ανεμβολίαστη νοσηλευόταν στον νοσοκομείο με κορωνοϊό και άκουσε τους γιατρούς να συστήνουν τη διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε εξαιτίας και των υποκειμένων νοσημάτων που την ταλαιπωρούσαν.

Κορωνοϊός: Με αυτά τα μέτρα ανοίγουν τα σχολεία

Σε λίγες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τα σχολεία, ωστόσο η αλήθεια είναι πως φέτος όλα θα είναι διαφορετικά, κυρίως λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αναλυτικά οι οδηγίες για τα σχολεία

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε εμφατικά, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα η διά ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών, ενώ με τη φράση της «φεύγουμε από τη λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού, πλην της γυμναστικής», έδωσε ουσιαστικά το στίγμα για το πώς θα ανοίξουν και θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, που μεταδόθηκε χθες, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην εφαρμογή ενός σχεδίου με πολλά τεστ, στην περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα ανάμεσα στους μαθητές, και αυστηρότερες προϋποθέσεις για κλείσιμο ενός τμήματος και συνέχιση των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση, όπως γινόταν πέρυσι.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν χθες στον ΣΚΑΪ, σε περίπτωση θετικού κρούσματος, όλοι οι μαθητές του τμήματος θα υποβάλλονται αμέσως σε rapid test, και ξανά ύστερα από 7 ημέρες. Το τμήμα θα κλείνει μόνο στην περίπτωση που βρεθούν θετικοί οι μισοί +1 μαθητές.

Όπως εξήγησε η Νίκη Κεραμέως σήμερα το πρωί, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και καθηγητές παντού, εκτός της ώρας της γυμναστικής.

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, θα συνεχιστεί και για φέτος η δωρεάν διάθεση των δύο self test την εβδομάδα στους μαθητές, που θα πρέπει να δηλώνονται στη σχετική πλατφόρμοα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών.