Επίθεση με βιτριόλι: Αυτός είναι ο βασικός ύποπτος ως συνεργός της 34χρονης

Δραματικές εξελίξεις με την υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επίθεση με βιτριόλι: Αυτός είναι ο βασικός ύποπτος ως συνεργός της 34χρονης

Τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τον πιθανό συνεργό της 34χρονης που έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ο βασικός έως τώρα ύποπτος είναι ένας 40χρονος ημεδαπός ο οποίος βρισκόταν σε επικοινωνία με τη δράστρια, πριν και μετά την απόπειρα δολοφονίας της Ιωάννας.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο Live News και αποκάλυψε πως οι αστυνομικοί που εξέτασαν την υπόθεση και έφτασαν μέχρι τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 34χρονης, στρέφουν τις έρευνες σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά και σε ένα εξαφανισμένο κινητό τηλέφωνο.

Από την εξέταση του κινητού της είχε αποκαλυφθεί η επικοινωνία με ένα συγκεκριμένο άτομο πριν και μετά την επίθεση, και οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να είχε γίνει η αναζήτηση του καυστικού υγρού μέσω εκείνου. Όταν μάλιστα του ζήτησαν να τους παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο, εκείνος υποστήριξε ότι το είχε πουλήσει σε έναν άγνωστο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μέσα από τον αριθμό ΙΜΕΙ του κινητού ότι αυτό είχε καταστραφεί.

«Έχουμε φτάσει τα εννέα χειρουργεία και έχει πολλά ακόμα»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, μίλησε η Μαρία Καλοφώνου, πλαστική χειρουργός της Ιωάννας, αποκαλύπτοντας πως μέχρι σήμερα η κοπέλα έχει κάνει 9 χειρουργεία, ενώ έχει και άλλα να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα.

«Αισίως έχουμε φτάσει τα εννέα χειρουργεία στην Ιωάννα και έχει πολλά ακόμα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να μετράμε γιατί η προοπτική είναι να χειρουργείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προσπαθώντας να βελτιώσουμε αυτό που έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος της άτυχης κοπέλας, που ξέσπασε μόλις είδε την σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι από ιερέα σε Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη.

«Στην περίπτωση της Ιωάννας είναι άγνωστο από που προμηθεύτηκε το βιτριόλι. Εμείς ζητάμε να αποδειχθεί αν αυτός που την προμήθευσε γνώριζε που θα το χρησιμοποιούσε. Δεν έχει καμία σχέση η υπόθεση της Μονής Πετράκη με την Ιωάννα γιατί στην δεύτερη περίπτωση μιλάμε καθαρά για απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Η Ιωάννα βρίσκεται σε μια άτυπη φυλακή. Είναι κλεισμένη σε ένα σπίτι εδώ και ένα χρόνο. Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή είναι μία κοπέλα φυλακισμένη» τόνισε ο κ. Λύτρας.