Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Δικηγόρος Ιωάννας: «Προμηθεύτηκα βιτριόλι σαν αυτό που πέταξε η κατηγορούμενη»

«Πάνω έγραφε...»

Δικηγόρος Ιωάννας: «Προμηθεύτηκα βιτριόλι σαν αυτό που πέταξε η κατηγορούμενη»
Ενημέρωση 15.09.2021 19:27
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Δηλώσεις στην εκπομπή Live News έκανε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας λίγο μετά την πρώτη δίκη, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως κατάφερε να προμηθευτεί βιτριόλι, ίδιο με αυτό που χρησιμοποίησε η κατηγορούμενη για να επιτεθεί στην πελάτισσά του.

Μάλιστα εξήγησε πώς μπόρεσε να το πάρει καθώς και τι γράφει πάνω η συσκευασία στην οποία έρχεται. Πρόκειται για κάτι που θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην δίκη.

Η αποκάλυψη του δικηγόρου της Ιωάννας Παλιοσπύρου για το βιτριόλι

«Είχα προβλέψει ότι η κατηγορούμενη δεν θα έρθει, θα ήθελε να αποφύγει την πρώτη ημέρα της διαδικασίας, η Ιωάννα ήταν έτοιμη να περιγράψει τι βίωσε το περίμενε ότι το δικαστήριο θα ξεκινήσει μαζί της. Μέχρι και αργά το βράδυ η Ιωάννα είχε μεγάλο άγχος για το πώς θα εμφανιστεί.

Πολλοί νομίζουν ότι η Ιωάννα φοράει την μάσκα για να κρύψει τις ουλές που έχει, αλλά δεν είναι έτσι η μάσκα είναι για να πιέζει τις ουλές στο πρόσωπο της για να μην πρηστεί. Η Ιωάννα σήμερα φέρθηκε άψογα και έδειξε ένα μεγαλείο ψυχής, άκουσα σήμερα από συναδέλφους σας ότι η Ιωάννα ήταν πανέμορφη σήμερα και ήταν μια γυναικεία ψυχή που όλοι θα θέλαμε.

Προμηθεύτηκα με κάποιον τρόπο που θα σας εξηγήσω κάποια στιγμή, βιτριόλι σαν αυτό που πέταξε η κατηγορούμενη στην Ιωάννα. Χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση για να το αγοράσεις και αν διαβάσετε αυτά που αναφέρει το μπουκάλι γράφει για θάνατο και για ένα θανατηφόρο υγρό, είναι σα να μεταφέρεις μια ωρολογιακή βόμβα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Λύτρας.

Δικηγόρος κατηγορούμενης: «Ομολογεί την ενοχή της αλλά ζητά τη μετατροπή της κατηγορίας»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη της Ιωάννας Παλιοσπύρου που δέχτηκε πριν ενάμιση χρόνο επίθεση με βιτριόλι. Η κατηγορούμενη μάλιστα ανέφερε πως ομολογεί την πράξη της και δηλώνει ένοχη, ωστόσο ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη. Δείτε εδώ και την γραπτή δήλωσή της.

Ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο. Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο.

Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Επίθεση με βιτριόλι - Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω όταν δω τον θύτη μου»

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Πώς φαντάζεται τον εαυτό της σε 10 χρόνια από τώρα

Share