Επίθεση με βιτριόλι: Τι αποκάλυψαν οι ψυχολόγοι για την απουσία της κατηγορούμενης από τη δίκη

«Αυτό δείχνει μία...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Τι αποκάλυψαν οι ψυχολόγοι για την απουσία της κατηγορούμενης από τη δίκη

Στη δίκη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (15/9), η Ιωάννα Παλιοσπύρου, επιδεικνύοντας δύναμη ψυχής εμφανίστηκε στο δικαστήριο, με την ειδική μάσκα που προστατεύει το πρόσωπό της και καπέλο και καταχειροκροτήθηκε από όλη την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η κατηγορούμενη αποφάσισε να μην παραστεί, γεγονός που ενόχλησε την κοινή γνώμη. Μία ειδική ψυχολόγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 εξήγησε πως η κίνησή της αυτή δείχνει αδυναμία.

Η αποκάλυψη των ψυχολόγων για την κατηγορούμενη στην επίθεση με βιτριόλι

«Μπορεί να μην ήθελε να είναι εκεί, μπορεί να της πρότειναν να μην είναι εκεί. Όπως και να έχει αυτό δείχνει μια αδυναμία ή απάθεια», είπε η ψυχολόγος Σοφία Αντύπα.

«Έδειξε πόσο δειλή είναι»

Μεταφέρθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου από την 36χρονη Έφη, που έγινε πριν από ενάμιση χρόνο στην περιοχή της Καλλιθέας. Μάλιστα, η κατηγορούμενη, αποφάσισε να μην παρευρεθεί στο δικαστήριο και αντί αυτού βρέθηκε ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόλου, προκειμένου να την υπερασπίσει.

Σύμφωνα με την Κέλλη Χεινοπώρου και το Πρωινό, η Ιωάννα κάθισε μέσα στην αίθουσα μαζί με την μητέρα της και όταν άκουσε την δήλωση της κατηγορουμένης ότι δεν θα παραστεί στο δικαστήριο, ήταν φανερά απογοητευμένη.

Η πρώτη δήλωση της Παλιοσπύρου έξω από το δικαστήριο

Με το άκουσμα πως η 36χρονη δεν θα παρευρεθεί, αλλά και πως η δίκη πήρε παράσταση για τις 30 του Σεπτέμβρη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναχώρησε από το εφετείο. Ωστόσο, θέλησε κατά την έξοδο της να κάνει δηλώσεις στις κάμερες.

«Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.