Επίθεση με βιτριόλι: Η 36χρονη μπορεί να αποφυλακιστεί ακόμη και λίγους μήνες μετά τη δίκη

Κι όμως είναι ένα σενάριο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Η 36χρονη μπορεί να αποφυλακιστεί ακόμη και λίγους μήνες μετά τη δίκη

Η δίκη της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι διεκόπη χθες (17/9) και πήρε αναβολή για τις 30 Σεπτέμβρη. Η Ιωάννα εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κίνηση που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, ωστόσο η κατηγορούμενη αποφάσισε να μην πάει.

Η μητέρα της κατηγορούμενης μάλιστα ξέσπασε και αποκάλεσε δειλή τη δράστρια για την απόφασή της να μην πάει στο δικαστήριο.

Τι συμβαίνει με την ποινή της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι

Όπως ανέφερε ο ALPHA, η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στην κατηγορούμενη είναι τα 15 χρόνια. Αν βέβαια εργαστεί στη φυλακή, θα μπορεί να αποφυλακιστεί όταν θα έχει εκτίσει 6 χρόνια, δηλαδή σε 4,5 χρόνια από σήμερα.

Ωστόσο αν κερδίσει ελαφρυντικά και η ποινή πέσει στα 9 χρόνια, σε 2 χρόνια θα είναι ελεύθερη, όπως αναφέρθηκε στις ειδήσεις του Alpha.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να πέσει και σε 5 χρόνια η ποινή, που αυτό σημαίνει πως σε λίγους μήνες μετά την καταδίκη της θα βγει από τη φυλακή.

Οι πρώτες δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά την αναβολή της δίκης

Χθες 15/9 η Ιωάννα Παλιοσπύρου, βρέθηκε στο δικαστήριο με σκοπό να αντιμετωπίσει την 36χρονη που της επιτέθηκε με βιτριόλι. Ωστόσο, όχι μόνο η γυναίκα αυτή δεν πήγε στην δίκη, αλλά η υπόθεση μεταφέρθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα Πέμπτη 16/9, στο Πρωινό, προβλήθηκαν οι πρώτες δηλώσεις της Ιωάννας μετά τα όσα σημειώθηκαν. Η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινωπόρου παρουσίασε όλο το ρεπορτάζ.

«Τα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβα, όχι μόνο από φίλους και συγγενείς, αλλά και από άγνωστο κόσμο που δεν γνωρίζω καν, με συγκίνησαν τόσο πολύ. Ο κόσμος που είδα έξω από το δικαστήριο που έφτασε για να μου συμπαρασταθεί, μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.