Επίθεση με βιτριόλι: Η κατηγορούμενη έβλεπε την δίκη στην τηλεόραση

Τι έκανε στο κελί της;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Η κατηγορούμενη έβλεπε την δίκη στην τηλεόραση

Ηχηρή ήταν η απουσία της κατηγορούμενης από τα δικαστήρια για τη δίκη της επίθεσης με βιτριόλι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, η 36χρονη έμεινε στη φυλακή και παρακολούθησε τις εξελίξεις από την τηλεόραση.

Πριν από λίγο καιρό έγινε η μεταγωγή της 36χρονης από τις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, η κατηγορούμενη έμεινε στο κελί της ήσυχη, χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, ενώ δεν ήρθε σε επαφή με τον γενικό πληθυσμό των φυλακών λόγω των μέτρων που υπάρχουν για τον κορωνοϊό.

Τι έκανε η κατηγορούμενη κατά τη διάρκεια της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι

Η 36χρονη μπορεί να αποφυλακιστεί ακόμη και λίγους μήνες μετά τη δίκη

Η δίκη της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι διεκόπη χθες (17/9) και πήρε αναβολή για τις 30 Σεπτέμβρη. Η Ιωάννα εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κίνηση που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, ωστόσο η κατηγορούμενη αποφάσισε να μην πάει.

Η μητέρα της κατηγορούμενης μάλιστα ξέσπασε και αποκάλεσε δειλή τη δράστρια για την απόφασή της να μην πάει στο δικαστήριο.

Όπως ανέφερε ο ALPHA, η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στην κατηγορούμενη είναι τα 15 χρόνια. Αν βέβαια εργαστεί στη φυλακή, θα μπορεί να αποφυλακιστεί όταν θα έχει εκτίσει 6 χρόνια, δηλαδή σε 4,5 χρόνια από σήμερα.

Ωστόσο αν κερδίσει ελαφρυντικά και η ποινή πέσει στα 9 χρόνια, σε 2 χρόνια θα είναι ελεύθερη, όπως αναφέρθηκε στις ειδήσεις του Alpha.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να πέσει και σε 5 χρόνια η ποινή, που αυτό σημαίνει πως σε λίγους μήνες μετά την καταδίκη της θα βγει από τη φυλακή.