Ελένη Τοπαλούδη: Στην Ρόδο μεταφέρθηκε ο 23χρονος δολοφόνος - Δικάζεται ως υπαίτιος για σοβαρό τροχαίο

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ελένη Τοπαλούδη: Στην Ρόδο μεταφέρθηκε ο 23χρονος δολοφόνος - Δικάζεται ως υπαίτιος για σοβαρό τροχαίο

Στο νησί της Ρόδου μεταφέρθηκε ο 23χρονος δολοφόνος της Ελένης Τοπαλούδη προκειμένου να δικαστεί ως υπαίτιος ενός τροχαίου όπου προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό σε έναν πρώην αθλητή της εθνικής ομάδας πάλης.

Με χειροπέδες οδηγήθηκε χθες το πρωί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου ο 23χρονος Ε.Κ., που έχει καταδικαστεί τον Μάιο του 2020 σε ποινή κάθειρξης ισοβίων και 15 ετών για τη δολοφονία και τον βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Το χρονικό του τροχαίου

Ο αθλητής της πάλης Χρήστος Κελετζιάν εκινείτο με την βέσπα του με κατεύθυνση από Ε.0 Λάρδου- Λίνδου προς τους Πεύκους όταν συγκρούστηκε μετωπικά με μια μηχανή μάρκας Yamaha, οδηγός της οποίας ήταν ο 23χρονος.

Ως αποτέλεσμα ήταν να ανατραπεί από την μηχανή, να σπάσει και τα δυο ζυγωματικά του προσώπου του και να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα. Υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του τοποθετηθούν λάμες τιτανίου.

Του αποδίδεται ότι δεν επέδειξε τη δέουσα σύνεση κατά την οδήγηση, δεν είχε διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος του ρυθμίζοντας την ταχύτητα αυτού με βάση τις επικρατούσες συνθήκες της οδού, οδηγούσε δε τη μοτοσυκλέτα του στην μία ρόδα («σούζα»), με συνέπεια να συγκρουστεί με το κανονικώς κινούμενο, σε αντίθετη κατεύθυνση επί της ανωτέρω οδού με το δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο Χρήστος-Χράντ Κελλετζιάν.

Ο αθλητής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις χωρίς να έχει προσδιοριστεί η επάνοδός του, χάνοντας και ένα συμβόλαιο που αφορά σε αθλητικές επιδείξεις στο Λος Αντζελες, το οποίο θα του απέφερε ένα σεβαστό ποσό.

Υπόθεση Ελένης Τοπαλούδη: Έρευνες για ποινικές ευθύνες του ιδιώτη ψυχίατρου του 23χρονου

Η υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίζει να απασχολεί το δικαστήριο αφού τώρα γίνεται έρευνα για να δωθούν ποινικές ευθύνες στον ψυχίατρο του 23χρονου.

Προηγήθηκε η παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, λόγω τοπικής αρμοδιότητας.

ο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών είχε αποφασίσει να διαβιβάσει πρακτικά και αντίγραφα της ετυμηγορίας του προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της «ψευδούς βεβαίωσης» αλλά και τυχόν «ηθική αυτουργία» στο αδίκημα αυτό.

Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, ώστε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων, καθώς και του ιδιώτη ψυχίατρου.

δικη τοπαλουδη

Ο ιδιώτης ψυχίατρος, φέρεται να άλλαξε την συνταγογράφηση των φαρμάκων του 23χρονου με την προσθήκη συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος ενώ η έρευνα αφορά και στον ρόλο προσώπων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κατηγορούμενου στην επίμαχη συνταγογράφηση.