Ο Ευαγγελισμός εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Βασίλη Λεβέντη

Τι συμβαίνει;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ο Ευαγγελισμός εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Βασίλη Λεβέντη

Δύσκολες ώρες περνάει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρώην βουλευτής, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 10 ημέρες περίπου και έλαβε οδηγίες για νοσηλεία στο σπίτι.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε χθες 25/9, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο και να διασωληνωθεί. Η διάγνωση είναι σοβαρής μορφής πνευμονία και το επόμενο 48ωρο θεωρείται κρίσιμο για την υγεία του

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Βασίλη Λεβέντη

«Το Σάββατο 25/9/2021 διεκομίσθη με συμπτώματα COVID-19 στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου όπου και διασωληνώθηκε. Χορηγείται η δέουσα φαρμακευτική αγωγή και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη».

Βασίλης Λεβέντης κορωνοϊός Ευαγγελισμός

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Λεβέντη

  • Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στην Μεσσήνη. Είναι το τέταρτο παιδί του Αποστόλου και της Γρηγορίας Λεβέντη, οι οποίοι κατάγονταν από το Κορακοβούνι Αρκαδίας ενώ οι γονείς τους κατάγονταν από τον Δρυμώνα Κυθήρων.
  • Η οικογένεια Λεβέντη, μετά από καταστροφή της περιουσίας της από τους Γερμανούς κατακτητές, είχε μετοικήσει στον Πειραιά όπου ο Βασίλης Λεβέντης ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση (το δημοτικό και το εξατάξιο γυμνάσιο).
  • Το 1969 εισήλθε ένατος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο της Γερμανίας.
  • Ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό στη Διεύθυνση Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (Δ.Δ.Μ.Ν.), στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ως Επίκουρος Σημαιοφόρος, την περίοδο 1976-1978. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά.
  • Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνει 5,11% στην Α΄ Θεσσαλονίκης (μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ (4,12%) και περίπου 4 μονάδες πάνω από το ΚΙΔΗΣΟ (1,33%), ενώ στην επικράτεια το 1,79% με 110.826 πολίτες να ψηφίζουν την Ένωση Κεντρώων, όταν στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 είχε περιοριστεί στο 0,28%.
  • Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων πέτυχε την είσοδό της στην Βουλή, όπως και ο Βασίλης Λεβέντης, 23 χρόνια μετά την ίδρυση του κόμματος, με ποσοστό 3,43% και εκλογή 9 βουλευτών. Ο Βασίλης Λεβέντης ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή στην ορκωμοσία των Βουλευτών την 1η Οκτωβρίου 2015.
  • Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου του 2019, η Ένωση Κεντρώων έλαβε ποσοστό 1,24% και κατά συνέπεια δεν κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο[14], με τον Βασίλη Λεβέντη να μην επανεκλέγεται