Κορωνοϊός: 67χρονος πέθανε στον ύπνο του

Σε σοκ η σύντροφός του

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 67χρονος πέθανε στον ύπνο του

Ο ξαφνικός θάνατος ενός 67χρονου από τον Πύργο προκαλεί αμέτρητα ερωτηματικά. Πιο συγκεκριμένα, ήταν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι όταν η σύντροφός του τον εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του στο κρεβάτι τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του PatrisNews ο άτυχος άνδρας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό παρόλο που είχε κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο σημείο πήγαν τρία διαφορετικά γραφεία τελετών.

Ωστόσο, δεν μπορούσαν να παραλάβουν τη σορό του άτυχου άνδρα διότι ήταν απαραίτητο το έγγραφο από ιατρό. Μέχρι το απόγευμα ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός στο κρεβάτι του μέχρι να φθάσει στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τις ειδικές στολές.

Από την άλλη σοκαρισμένη είναι η σύντροφός του η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Του μίλησα, του είπα έλα να φάμε. Τίποτα. Με τα μάτια κλειστά. Το είχε ξανακάνει βέβαια, αλλά με έπιασε τρομάρα. Δεν ανάσαινε, τον είδα κατακίτρινο. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρός φώναξα τον γείτονα και αυτός κάλεσε το ΕΚΑΒ».

Επιπλέον, να τονίσουμε πως τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε και η Λιολιώ Κολυπέρα.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα σημερινά (26/9) κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.100, σύμφωνα με τα στοιχεία επιδημιολογικής επιτήρησης που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 645.969 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 111 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.609 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Από τα σημερινά κρούαματα, τα 191 κρούσματα είναι στην Αττική και τα 149 στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.679 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ την ίδια στιγμή, μίνι lockdown επιβλήθηκε σε τρεις περιοχές.

Τα σημερινά κρούσματα

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 337 (63.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 303 (89.91%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 34 (10.09%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 191 (ημερήσια μεταβολή +20.89%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 185 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).