«Οι κάτοικοι κλαίγανε και ουρλιάζανε» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον σεισμό στην Κρήτη

Ένας νεκρός και 9 τραυματίες μέχρι στιγμής

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Οι κάτοικοι κλαίγανε και ουρλιάζανε» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον σεισμό στην Κρήτη

Ένα νεκρό και 9 τραυματίες μετρά μέχρι στιγμής η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγο μετά 9 το πρωί της Δευτέρας (27/9) στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου στην Κρήτη.

Ο σεισμός ήταν ύψους 5,8 βαθμών στην κλίμακα μέτρησης Ρίχτερ, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε μετασεισμός ύψους 4,5 Ρίχτερ.

Η μαρτυρία για τον σεισμό στην Κρήτη

Στην ΕΡΤ μίλησε μία κάτοικος του Αρκαλοχωρίου, η οποία περιέγραψε τις εικόνες που επικράτησαν στην περιοχή, την στιγμή της ισχυρότατης δόνησης. Όπως ανέφερε, «οι κάτοικοι έκλαιγαν και ουρλιάζανε». «Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, έκλαιγε και ούρλιαζε». Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, έπεσαν τζάμια, μάρμαρα και σοβάδες.

Εγκλωβισμένοι σε Προφήτη Ηλία και Πατσίδερο

Σοκ έχει προκαλέσει ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο. Οι κάτοικοι από την ισχυρή σεισμική δόνηση, βγήκαν από τα σπίτια τους, ενώ όπως γράφεται υπάρχουν εγκλωβισμένοι και τραυματίες.

Ενώ, λίγο αργότερα άλλη μια ισχυρή μετασεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ακολούθησε στις 09:37, ενώ στο Αρκαλοχώρι σημειώθηκαν και μεγάλες ζημιές σε κτήρια.

Σεισμός στην Κρήτη ζημιές

Τρεις τουλάχιστον είναι οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια σπιτιών στο Αρκαλοχώρι μετά τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή, όπως αναφέρει το cretapost.

Ήδη στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι έτοιμα να συνδράμουν σε κάθε περιστατικό.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Προφήτη Ηλία καθώς και στον Πατσίδερο ενώ ενδέχεται να υπάρχουν και τραυματισμένοι πολίτες.