Δύο νέοι μετασεισμοί 4,4 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρο Ηρακλείου

Τρόμος στο νησί

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δύο νέοι μετασεισμοί 4,4 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρο Ηρακλείου

Δυνατός μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:10, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης με αποτέλεσμα να είναι πάνω από 20.

Το επίκεντρο το νέου μετασεισμού εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 13,6 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα 37 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, καταγράφηκε νέος μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Αυτός είναι ο εργάτης που σκοτώθηκε στην εκκλησία

Ένα θύμα άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας (27/9) στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για έναν άτυχο άνδρα ο οποίος έκανε εργασίες σε εκκλησάκι της περιοχής.

Ο άτυχος άνδρας που καταγόταν από τη Μάρθα, εκτελούσε εργασίες μαζί με τον γιο του στον ναό, όταν τους βρήκε το χτύπημα του Εγκέλαδου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive, τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν αμέσως στο σημείο και μετά από πολύωρη επιχείρηση κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια το άψυχο σώμα του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα viannitikanea ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Μάρθας και ασχολούνταν με τον αθλητισμό, καθώς είχε υπάρξει ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας τόσο στην ομάδα της Άνω Βιάννου.

Σεισμός Κρήτη νεκρός

«Οι κάτοικοι κλαίγανε και ουρλιάζανε» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον σεισμό στην Κρήτη

Ένα νεκρό και 9 τραυματίες μετρά μέχρι στιγμής η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγο μετά 9 το πρωί της Δευτέρας (27/9) στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου στην Κρήτη.

Ο σεισμός ήταν ύψους 5,8 βαθμών στην κλίμακα μέτρησης Ρίχτερ, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε μετασεισμός ύψους 4,5 Ρίχτερ.

Στην ΕΡΤ μίλησε μία κάτοικος του Αρκαλοχωρίου, η οποία περιέγραψε τις εικόνες που επικράτησαν στην περιοχή, την στιγμή της ισχυρότατης δόνησης. Όπως ανέφερε, «οι κάτοικοι έκλαιγαν και ουρλιάζανε». «Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, έκλαιγε και ούρλιαζε». Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, έπεσαν τζάμια, μάρμαρα και σοβάδες.