Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει ο διευθυντής της Ιωάννας - «Άφριζαν» οι τοίχοι

«Ακόμα και σήμερα τα μάρμαρα είναι ποτισμένα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει ο διευθυντής της Ιωάννας - «Άφριζαν» οι τοίχοι

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου για άλλη μια φορά κατάφερε να συγκλονίζει το πανελλήνιο με την κατάθεση της στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που έγινε πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο.

Μάλιστα, ένας από τους μάρτυρες από την μεριά του θύματος ήταν και ο διευθυντής της Ιωάννας στην ασφαλιστική εταιρεία που εργάζονταν η άτυχη κοπέλα. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Άφριζαν οι τοίχοι» καθώς όσο και αν καθάριζαν το βιτριόλι συνέχιζε να καίει.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής της Ιωάννας στην κατάθεσή του σήμερα στη δίκη είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πρόκειται για ένα έγκλημα πρωτοφανές που όταν μας ρωτούσαν ποιος μπορεί να το έκανε, δεν πήγαινε πουθενά το μυαλό μας.

Δεν έχω καμία σχέση με την κατηγορούμενη, είμαι ο διευθυντής του γραφείου που δούλευε η Ιωάννα. Την ώρα που βρισκόμουν στο γραφείο μου άκουσα φωνές έξω. Είδα τον συνέταιρό μου να παίρνει το αυτοκίνητο και να φεύγει με ταχύτητα, σχεδόν παραβιάζοντας το φανάρι.

Κατέβηκα αμέσως κάτω γιατί κατάλαβα ότι κάτι είχε συμβεί πολύ σοβαρό. Βγαίνοντας από το ασανσέρ είδα παντού χυμένο υγρό, μέχρι την είσοδο. Περίπου 25 τετραγωνικά της εισόδου ήταν καλυμμένο με αυτό το υγρό, μπροστά στο ασανσέρ ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση, όσο πήγαινα προς την έξοδο ήταν λιγότερο.

Το υγρό αυτό άφριζε. Ακόμα και σήμερα τα μάρμαρα είναι ποτισμένα, το λείο της επιφάνειας έχει υποχωρήσει, είναι σκαμμένο. Το ίδιο και στους τοίχους, αλλά τους βάψαμε. Φέραμε συνεργεία για να λειάνουν τα μάρμαρα και να βάψουν τους τοίχους.

Υπολογίζω ότι το υγρό ήταν ενάμισι λίτρο, με πλατύ στόμιο το δοχείο για να πέσει κατευθείαν. Άκουσα φωνές ότι έριξαν βιτριόλι σε μια κοπέλα και μετά έμαθα ότι ήταν η Ιωάννα. Πήγα στο φαρμακείο να παραλάβω τα πράγματα της και να τα πάω στο Μετροπόλιταν όπου είχε διακομιστεί».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε: «Ανοίγοντας την τσάντα της, είδα ότι τα γυαλιά της ήταν παραμορφωμένα, εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Επικοινώνησα με το γραφείο για να επικοινωνήσουν με τους οικείους της.

Όταν πήγα η Ιωάννα ήταν στην εντατική. Αυτό που αντίκρισα ήταν ένας άνθρωπος χωρίς τις αισθήσεις του, με ένα χρώμα καφέ, δεν μπορούσα να καταλάβω αν αυτός ο άνθρωπος έχει διασωθεί. Έλεγε καίγομαι και κρυώνω ταυτόχρονα.

Οι γιατροί έδιναν σκεπάσματα, κουβέρτες προσπαθώντας να διαχειριστούν το σοκ που είχε υποστεί. Άκουγα να λένε ότι το βιτριόλι συνέχιζε τη βλάβη, πώς ό,τι καθάρισαν - καθάρισαν αλλά αυτό συνεχίζει να καίει.

Μου είπε ο υπεύθυνος της εντατικής ότι η ζωή της είναι σε κίνδυνο, ότι κινδυνεύει να πεθάνει, και ότι το μάτι της δεν ξέρουμε αν θα σωθεί, μπορεί να χρειαστεί μεταμόσχευση. Δεν μπορούσα όλα αυτά να τα μεταφέρω στη μητέρα της, της είπα μόνο ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

Το Μετροπόλιταν ναι μεν έδωσε γρήγορα βοήθεια, που ήταν καθοριστικό για την επιβίωσή της, αλλά μετά κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Λάτσειο με ειδικό ασθενοφόρο. Συνέχισα να την επισκέπτομαι στο Λάτσειο για δύο λόγους.

Για να ξέρει ότι είμαστε κοντά της, εγώ και οι συνάδελφοι και μήπως χρειαστεί κάτι. Και οι γιατροί εκεί μου είπαν ότι προέχει να σωθεί η ζωή της και όλα τα άλλα έπονται. Φοβούνταν ότι η Ιωάννα μπορούσε να πεθάνει και όχι μόνο την πρώτη μέρα, μέχρι το τέλος».

Δίκη βιτριόλι: Ιωάννα σε κατηγορούμενη - «Κοίταξε με, γιατί δεν με κοιτάς;»

«Κοίταξε με, γιατί δεν με κοιτάς», ήταν τα λόγια που είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην κατηγορούμενη, όταν κλήθηκε στο βήμα για να κάνει την πρώτη της κατάθεση. Το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, κοίταζε διαρκώς την δράστρια και προσπαθούσε να εντοπίσει το βλέμμα της.

Η δίκη συνεχίζεται και αυτή τη φορά η Ιωάννα κλήθηκε να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη το πρωινό της 20ης Μαΐου 2020 που άλλαξε τη ζωή της.

«Μου έριξε το βιτριόλι που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν και έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντού πάνω μου. Ήμουν παντού στο σώμα μου λουσμένη και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά», είπε μεταξύ άλλων η 35χρονη.