Επίθεση με βιτριόλι: «Η Έφη μπορεί να είναι έξω σε 5 χρόνια»

Τι ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: «Η Έφη μπορεί να είναι έξω σε 5 χρόνια»

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τι 6», βρέθηκε καλεσμένος ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης όπου μέσα σε όλα σχολίασε την υπόθεση βιτριόλι σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο για το αν υπήρχε κάποιου είδους ομάδα υποστήριξης. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως θεωρεί απίθανο να μπορούσε να το κάνει όλο αυτό από μόνη της.

Μάλιστα, μιλώντας για την ποινή που μπορεί να επιβληθεί στην δράστρια είπε πως εάν παραμείνει το κατηγορητήριο ως έχει τότε το πλαίσιο ποινής με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη θα είναι 2 έως 8 χρόνια.

“Μεσοβέζικα μιλώντας καθώς έχει εκτίσει και κάποιους μήνες, μπορεί να είναι έξω σε πέντε χρόνια. Εκείνη θα έχει βγει, ενώ η Ιωάννα θα έχει μπροστά της μια τεράστια ανηφόρα” είπε. Παράλληλα, η γυναίκα με το αρχικό «Μ» που φέρεται να είχε επικοινωνήσει με την 36χρονη Έφη πριν και μετά την επίθεση με το βιτριόλι «σπάει» τη σιωπή της.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μαρακάκη για την επίθεση με βιτριόλι

Ξανά στα δικαστήρια η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Σήμερα οι μαρτυρίες των γιατρών της

Στα δικαστήρια Ευελπίδων έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τρίτης 5/10 η Ιωάννα Παλιοσπύρου, για την τρίτη ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της. Σήμερα θα καταθέσουν ως μάρτυρες οι θεράποντες ιατροί της.

Είναι αυτοί που έζησαν λεπτό προς λεπτό την προσπάθεια της να κρατηθεί στη ζωή μετά την ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε στο πρόσωπο και το σώμα της. Μεταξύ των μαρτύρων που έχουν κληθεί είναι και η Μαρία Καλοφώνου , Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, η οποία στέκεται στο πλευρό της Ιωάννας από την πρώτη στιγμή.

Όπως έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη η Ιωάννα έχει μπροστά της έναν μακρύ δρόμο για την αποκατάστασή της. Μέχρι τώρα έχει υποβληθεί σε εννέα χειρουργεία και έπονται πολλά ακόμα και, όπως έχει πει η κα Καλοφώνου, κάθε φορά που η Ιωάννα θα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να φορά τη μάσκα αποκατάστασης για ένα χρόνο, ώστε να γίνονται πιο επίπεδες οι ουλές.