Κορωνοϊός: Νεκρές δυο αδελφές στην αδελφότητα στη Θεσσαλονίκη

Απέραντη θλίψη!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Νεκρές δυο αδελφές  στην αδελφότητα στη Θεσσαλονίκη

Δυο μοναχές σε ηλικία μόλις 79 και 63 ετών έχασαν την ζωή τους, αφού έδωσαν πρώτα μάχη με τον κορωνοϊό στην χριστιανική αδελφότητα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μια κατέληξε στην Εντατική του νοσοκομείου Σερρών έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Από την άλλη η δεύτερη πέθανε χθες μέσα στην αδελφότητα η οποία ωστόσο είχε ήπια συμπτώματα. Μάλιστα, πριν από περίπου δέκα μέρες κατέληξε ακόμη μία ηλικιωμένη αδελφή, από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και όχι από κορωνοϊό σύμφωνα με το protothema.gr

Επιπλέον, δυο ακόμη γυναίκες νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Παπανικολάου με βαριά συμπτώματα της νόσου. Δείτε επίσης πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 50.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, οι οποίοι πλέον αποκτούν μια νέα αίσθηση κανονικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, στους αμιγείς κλειστούς και ανοιχτούς χώρους - αυτούς δηλαδή που είναι μόνο για εμβολιασμένους - θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Επιστρέφει ο χορός σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπουζούκια, κλαμπ και γαμήλια γλέντια.
  • Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να είναι καθιστοί στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.
  • Επανέρχεται η μουσική στα μαγαζιά, ακόμα και στις «κόκκινες περιοχές».
  • Πληρότητα 100% σε όλους τους κλειστούς χώρους (εστίαση, ψυχαγωγία, σινεμά κτλ.) για τους εμβολιασμένους.
  • Δεν θα υπάρχει δηλαδή όριο στα τραπέζια.

Όσον αφορά στο προσωπικό, παρά τα όσα είχαν ακουστεί περί απασχόλησης μόνο εμβολιασμένων υπαλλήλων, θα παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν, δηλαδή οι υπάλληλοι στην εστίαση θα χρησιμοποιούν μάσκα και ατομικά μέσα προστασίας, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι.

 Κορωνοϊός αυτά είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Αντίθετα, για τους ανεμβολίαστους θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, τόσο σε ανοιχτούς όσο και κλειστούς χώρους.

  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος τους στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης.
  • Δεν θα μπορούν να μπουν στα γήπεδα.
  • Σε θέατρα, σινεμά, αρχαιολογικούς χώρους και γυμναστήρια θα μπαίνουν με rapid test 48 ωρών.
  • Εργαστηριακό τεστ απαιτείται και για τους ανεμβολίαστους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα.
  • Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πρέπει να πραγματοποιούν ιδιωτικά ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα.
  • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές έχουν την υποχρέωση να υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακά rapid test την εβδομάδα.
  • Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα rapid test, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο και δεν θα παίρνουν απουσίες όταν δεν βρίσκονται στο σχολείο.