Σεισμός Κρήτη: Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τα 6,2 Ρίχτερ

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σεισμός Κρήτη: Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τα 6,2 Ρίχτερ

Συναγερμός σήμανε στην Κρήτη μιας και σημειώθηκε πανίσχυρος σεισμός ύψους 6,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στα ανοιχτά του Λασιθίου.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου, και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 4 χιλιόμετρα. Η νέα αυτή σεισμική δόνηση «χτύπησε» το νησί μόλις λίγες εβδομάδες μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έφερε μεγάλες καταστροφές και ένα θάνατο.

Ακόμη πιο δύσκολα ωστόσο φαίνεται πως θα γίνουν τα πράγματα, καθώς σύμφωνα με το reader.gr έγινε προειδοποίηση για τσουνάμι στο νησί.

Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τα 6,2 Ρίχτερ στην Κρήτη

Πως να αντιδράσετε σε τσουνάμι

  • Παρότι δεν προκαλούν τσουνάμι όλοι οι σεισμοί μείνετε σε εγρήγορση.
  • Παρατηρείστε αν υπάρχει σημαντική αύξηση ή πτώση της στάθμης του ύδατος, γεγονός που αποτελεί φυσική προειδοποίηση.
  • Απομακρυνθείτε από τη θάλασσα και κατευθυνθείτε σε περιοχές της ενδοχώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο. Ένα τσουνάμι μικρού μεγέθους σε ένα σημείο της ακτής μπορεί να μεταβληθεί σε μεγάλο τσουνάμι, σε απόσταση χιλιομέτρων.
  • Μείνετε μακριά από την ακτή. Το τσουνάμι δεν αποτελείται μόνο από ένα μόνο κύμα αλλά από μια σειρά από κύματα οπότε επιστρέψτε μόνο αφού ενημερωθείτε από τις αρμόδιες Aρχές ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.
  • Μην πλησιάζετε τις ακτές για να παρακολουθήσετε ένα επερχόμενο τσουνάμι. Όταν το δείτε ίσως είναι αργά για να το αποφύγετε.