Συναγερμός από τον Σάκη Αρναούτογλου για τον «Μπάλλο» - «Μεγάλος κίνδυνος στην Αττική»

Αναλυτικά η πρόγνωσή του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συναγερμός από τον Σάκη Αρναούτογλου για τον «Μπάλλο» - «Μεγάλος κίνδυνος στην Αττική»

Το δικό του «καμπανάκι» χτυπά για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος αυτή τη φορά αναφέρθηκε στην κακοκαιρία «Μπάλλος» και στις περιοχές που θα «χτυπηθούν» περισσότερο μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε για ένα νέο καιρικό σύστημα, που θα διατηρήσει και αύριο (15/10) τα έντονα φαινόμενα με μπόρες, βροχές και ισχυρές καταιγίδες με δυνατούς ανέμους, απασχολώντας τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη διαφορά, από τους 9 βαθμούς στα Βόρεια έως τους 28 στην Κρήτη, ενώ στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει τους 21 βαθμούς με επικίνδυνα φαινόμενα, αλλά εξασθένησή τους από το βράδυ της Παρασκευής, τη στιγμή που ο «Μπάλλος» έχει κατακλύσει το Λεκανοπέδιο.

Τις επόμενες μέρες ο καιρός θα σημειώσει εμφανή βελτίωση και τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, αλλά η ψύχρα δε θα λείψει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένοντας να δούμε το αν θα επηρεαστούμε από τις θερμές μάζες που θα έρθουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον «Μπάλλο»

Κλειστά αύριο τα σχολεία στην Αττική

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η Αττική είναι από τις περιοχές της χώρας που έχουν χτυπηθεί πολύ έντονα από τα καιρικά φαινόμενα. Έτσι, ήδη πάρθηκε η απόφαση να μην λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή τα σχολεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της καταστροφής, είναι το σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, από το οποίο οι μαθητές έφυγαν ισορροπώντας πάνω σε θρανία.

Mε εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Η Περιφέρεια Αττικής θα παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Mε εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας