Κακοκαιρία "Μπάλλος: «Βυθίστηκε» λεωφορείο στην παλιά Ποσειδώνος

Οι επιβάτες πρόλαβαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κακοκαιρία

Εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας "Μπάλλος", ένα λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Βούλα να εγκλωβίστηκε στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να βυθιστεί ενώ πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρξαν πολλά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, με τα νερά να φτάνουν σε αρκετά μεγάλο ύψος, ενώ έκλεισε για κάποιες ώρες και η κυκλοφορία.

Τα νερά που συγκεντρώθηκαν ήταν αρκετά, «βυθίζοντας» μέχρι τη μέση το λεωφορείο, ωστόσο οι επιβάτες πρόλαβαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Το λεωφορείο που βυθίστηκε από την κακοκαιρία "Μπάλλος"

Συναγερμός από τον Σάκη Αρναούτογλου για τον «Μπάλλο» - «Μεγάλος κίνδυνος στην Αττική»

Το δικό του «καμπανάκι» χτυπά για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος αυτή τη φορά αναφέρθηκε στην κακοκαιρία «Μπάλλος» και στις περιοχές που θα «χτυπηθούν» περισσότερο μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε για ένα νέο καιρικό σύστημα, που θα διατηρήσει και αύριο (15/10) τα έντονα φαινόμενα με μπόρες, βροχές και ισχυρές καταιγίδες με δυνατούς ανέμους, απασχολώντας τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη διαφορά, από τους 9 βαθμούς στα Βόρεια έως τους 28 στην Κρήτη, ενώ στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει τους 21 βαθμούς με επικίνδυνα φαινόμενα, αλλά εξασθένησή τους από το βράδυ της Παρασκευής, τη στιγμή που ο «Μπάλλος» έχει κατακλύσει το Λεκανοπέδιο.

Τις επόμενες μέρες ο καιρός θα σημειώσει εμφανή βελτίωση και τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, αλλά η ψύχρα δε θα λείψει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένοντας να δούμε το αν θα επηρεαστούμε από τις θερμές μάζες που θα έρθουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.