Κακοκαιρία "Μπάλλος": Κλειστό το τραμ ως τις 8 το πρωί της Παρασκευής

Τι θα συμβεί με Μετρό και τρένο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κακοκαιρία

Οι συρμοί του Τραμ αποσύρθηκαν προληπτικά από την κυκλοφορία στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 14/10/2021 κατόπιν ενημέρωσης της Μετεωρολογικης υπηρεσίας για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι συρμοί θα παραμείνουν στο Αμαξοστάσιο ως τις 8 το πρωί της Παρασκευής 15/10/2021, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για την λειτουργία της Γραμμής.

Οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό λειτουργούν κανονικά ενώ στο μεταξύ σώος βρέθηκε ο αγνοούμενος στο Πικέρμι.

Κακοκαιρία 'Μπάλλος' τραμ

Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα σε Κηφισό και Παραλιακή

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 8 το πρωί αποφασίστηκε, καθώς η κακοκαιρία Μπάλλος επελαύνει τη χώρα.

Επικίνδυνη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από τις 3 ως τις 6 το πρωί τα οποία θα συνεχίσουν και θα επηρεάσει Εύβοια και Χαλκιδική και από αύριο υπάρχει ενδεχόμενο να χτυπήσει νησιά του Αιγαίου και άλλες περιοχές ενώ εντωμεταξύ σώος βρέθηκε ο αγνοούμενος στο Πικέρμι.

Οι αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας, όπως τις ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι οι εξής:

  • Μία με 8 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων σε Κηφισό και Παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους.
  • Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος
  • Ενθαρρύνεται η τηλεργασίας στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, θα συνεισφέρει πολύ
  • Λόγω της εξέλιξης, αποφασίσαμε όπως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Αξιοποιούνται τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.
  • Ο υπουργός είπε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού και πως όλα τα μέτρα είναι προληπτικά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα καιρικά φαινόμενα.