Βιτριόλι: "Το φίδι είναι πιο θερμό! Αυτή είναι ψυχρή" - Οι αποκαλύψεις πρώην συγκρατούμενης της 36χρονης

"Η άλλη η κοπέλα πεθαίνει κάθε μέρα κι αυτή λέει τι έκανα για να είμαι εδώ μέσα"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Βιτριόλι:

Πρώην συγκρατούμενη της 36χρονης κατηγορούμενης για το βιτριόλι μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή Live News. Η ίδια αναφέρθηκε στα όλα όσα βίωσε στις φυλακές μαζί με την ίδια, την οποία όπως αποκάλυψε, την αποκαλούν καθημερινά οι συγκρατούμενοί της ως "βιτριόλι".

Η συγκεκριμένη γυναίκα ζει με την κατηγορούμενη εδώ και 17 μήνες και έκανε τόσο τόσο για την αλαζονική συμπεριφορά της 36χρονης μέσα στην φυλακή, για τα σχόλιά της για την Ιωάννα αλλά και για τα λόγια που αντάλλαξε με τον πατέρα της στο επισκεπτήριο.

Οι δηλώσεις της πρώην συγκρατούμενης της 36χρονης κατηγορούμενης στην επίθεση με βιτριόλι

«Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει. Ψυχρό βλέμμα, δολοφονικό, μας υποτιμούσε, μας σνομπάριζε. Το παρατσούκλι της κατηγορούμενης στις φυλακές είναι… «το βιτριόλι» και ενοχλείται όταν το ακούει αρνείται να συνειδητοποιήσει το κακό που προκάλεσε.

Φυσικά και τη φωνάζουμε βιτριόλι. Πως αλλιώς να τη λέμε; Το καλό παιδί; Η άλλη η κοπέλα πεθαίνει κάθε μέρα κι αυτή λέει τι έκανα για να είμαι εδώ μέσα!

Οι εικόνες αυτές, με την… επιμελώς άβαφη ρίζα, στις δύο εμφανίσεις της στο δικαστήριο, δεν είναι το αποτέλεσμα ενός ανθρώπου που έχει απαρνηθεί τη γυναικεία φιλαρέσκεια αλλά ενός μελετημένου σχεδίου για την εικόνα που θα έπρεπε να έχει μπροστά στην έδρα.

Την εμφάνιση της την προσέχει πάρα πολύ κι αυτή τη πλατίνα… τη ρίζα την έκανε κάθε δύο εβδομάδες. Και beauté. Κι έκανε και τα νύχια της και σε άλλες δύο που ήταν μαζί. Το φίδι είναι πιο θερμό. Αυτή είναι ψυχρή, απειλούσε με τον Κεχαγιόγλου. Υποτιμούσε τις μπάμιες. Η κυρία. Και λέω πια είναι αυτή; Κι όταν την γνώρισα τον Οκτώβριο, ήταν με κάτι φόρμες… τι να σου πω».

Το ντοκιμαντέρ από το οποίο εμπνεύστηκε την επίθεση η Έφη

Στην απολογία που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (14/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Έφη, υποστήριξε πως την έμπνευση για να επιτεθεί στην Ιωάννα με βιτριόλι την πήρε από μία εκπομπή που παρακολούθησε στην τηλεόραση.

Όπως εξήγησε, δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο υγρό, αν και στο ντοκιμαντέρ στο οποίο αναφέρθηκε, φαίνονται ξεκάθαρα οι επιπτώσεις του στο πρόσωπο του θύματος.

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία της.

Στο «Live News», o Βασίλης Λαμπρόπουλος υποστήριξε πως «έμπνευση» για την βιτριολίστρια αποτέλεσε ένα ντοκιμαντέρ του 2018, που παρουσίαζε την επίθεση με βιτριόλι σε μία κοπέλα για λόγους ζήλειας. Εκεί, μάλιστα, παρουσιάστηκε και το πρόσωπο του θύματος μετά την επίθεση.