Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σκλαβενίτης: Έκτακτη ανακοίνωση από τα σούπερ μάρκετ για σήμερα, Δευτέρα 18/10

Σας αφορά ασυζητητί

Σκλαβενίτης: Έκτακτη ανακοίνωση από τα σούπερ μάρκετ για σήμερα, Δευτέρα 18/10
Ενημέρωση 18.10.2021 12:33
Από Youweekly Team

Λόγω τοπικών αργιών κάποια σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη σήμερα, Δευτέρα 18/10, θα παραμείνουν κλειστά. Οι ιθύνοντες μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα sklavenitis.gr ανακοίνωσαν τις περιοχές.

Η ανακοίνωση των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

  • Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, Αλεξάνδρεια & 'Εδεσσα: επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης.
  • Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, Λαμία: εορτή του Πολιούχου Αγίου Λουκά.

Ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι του Σκλαβενίτη

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτη στη Βόρεια Ελλάδα δήλωσε τη συμπαράστασή του για τους εργαζομένους στο E-food, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις ως προς τις συμβάσεις τους, προχωρώντας ακόμη και σε απεργία.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του Σκλαβενίτη για το E-food

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτη στη Βόρεια Ελλάδα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της «e-food» που μαζί με το με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) και άλλα Συνδικάτα σε όλη σχεδόν τη χώρα δίνουν ένα σημαντικό και δίκαιο αγώνα. Με ένα απλό μήνυμα στους διανομείς, η εταιρεία «e-food» μέσω του μεσάζοντα-δουλεμπορικού γραφείου που τους προσλαμβάνει «ManPower», ανακοίνωσε την μη ανανέωση των συμβάσεων τους και την μετατροπή του τρόπου εργασίας σε «συνεργατικό μοντέλο».

Πατώντας σε συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, εκβιάζουν το διανομέα με το δίλημμα άνεργος ή «συνεργάτης»-«επιχειρηματίας». Προωθούν μια σχέση εργασίας που απαλλάσσει τον επιχειρηματικό κολοσσό από τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους (επιδόματα, ασφάλιση κλπ.) Να πως εφαρμόζεται ο άθλιος νόμος Χατζηδάκη στην πράξη και να γιατί είναι αναγκαίο από κοινού να παλέψουμε για την πλήρη κατάργησή του. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών για το ποιος θα αποσπάσει το μεγαλύτερο μέρος από τα εκατομμύρια που παίζονται στον χώρο των διανομών φέρνει την καταπάτηση των δικαιωμάτων.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς την «e-food» και την κάθε μεγαλοεργοδοσία πως ότι εργαλείο και να επιστρατεύσουν, ούτε μπορούν ούτε πρόκειται να διαρρήξουν τη σχέση των Σωματείων με τους εργαζόμενους. Καλούμε όλο τον κόσμο να σταθεί αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της «e-food» και μαζί να παλέψουμε ώστε όλοι οι διανομείς ανεξαρτήτως που εργάζονται να έχουν:

  • Συλλογική σύμβαση με αυξήσεις και κατοχυρωμένα δικαιώματα
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Προστασία και αναστολή διανομών σε ακραία καιρικά φαινόμενα (παγωνιά, καύσωνα, καταιγίδα κλπ.)
  • Χώρους ξεκούρασης και προσωπικής υγιεινής
  • Μηχανάκια με την συντήρηση και τον εξοπλισμό να αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας
  • Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεγάλη απάτη με τον Σκλαβενίτη - Την πάτησαν πολλοί καταναλωτές

Σημαντική ανακοίνωση από τον Σκλαβενίτη - Η κίνηση "σεισμός" της γνωστή αλυσίδας

Share