Επίθεση με βιτριόλι: Αύριο αναμένεται η εισήγηση του Εισαγγελέα για την υπόθεση

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Αύριο αναμένεται η εισήγηση του Εισαγγελέα για την υπόθεση

Για την υπόθεση με την επίθεση με βιτριόλι όπου θύμα ήταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου φαίνεται πως η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τα καλά για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Μάλιστα, η αποδεικτική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και αύριο θα έχουμε την πρόταση του Εισαγγελέα επί της ενοχής, καθώς η κατηγορούμενη έχει ήδη ομολογήσει την πράξη της.

Αν και η ίδια από την άλλη αρνείται την πρόθεση της να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας. Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», το δικαστήριο, που έχει πραγματοποιήσει άλλες 3 συνεδριάσεις, δε θα δώσει την απόφαση της δίκης αύριο, παρά μόνο τις εισηγήσεις και την πρόταση του Εισαγγελέα.

Οι πληροφορίες του Live News για την επίθεση με βιτριόλι

Το ντοκιμαντέρ από το οποίο εμπνεύστηκε την επίθεση η Έφη

Στην απολογία που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (14/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Έφη, υποστήριξε πως την έμπνευση για να επιτεθεί στην Ιωάννα με βιτριόλι την πήρε από μία εκπομπή που παρακολούθησε στην τηλεόραση.

Όπως εξήγησε, δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο υγρό, αν και στο ντοκιμαντέρ στο οποίο αναφέρθηκε, φαίνονται ξεκάθαρα οι επιπτώσεις του στο πρόσωπο του θύματος.

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία της.

Στο «Live News», o Βασίλης Λαμπρόπουλος υποστήριξε πως «έμπνευση» για την βιτριολίστρια αποτέλεσε ένα ντοκιμαντέρ του 2018, που παρουσίαζε την επίθεση με βιτριόλι σε μία κοπέλα για λόγους ζήλειας. Εκεί, μάλιστα, παρουσιάστηκε και το πρόσωπο του θύματος μετά την επίθεση.