Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα σημερινά (23/10) κρούσματα

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα σημερινά (23/10) κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.199 , εκ των οποίων 13 είναι εισαγώμενα, ενώ τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 714.283 . (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.598 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 353 (61.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω ενώ από την άλλη, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε την τρίτη δόση εμβολίου.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 310 (87.82%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 43 (12.18%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.282 ασθενείς.

Οι εισαγωγές των νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 239 (ημερήσια μεταβολή -4.4%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 217 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σχολεία: Δεν θα παίρνουν απουσίες οι μαθητές που εμβολιάζονται

Εγκύκλιο με την οποία ρυθμίζονται θέματα τα οποία αφορούν στους μαθητές που εμβολιάζονται εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφέρει, μαθητής που μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα και μια μέρα μετά τον εμβολιασμό δεν θα πηγαίνει για μάθημα και δεν θα παίρνει απουσίες

Η εγκύκλιος στάλθηκε σε όλα τα σχολεία και ορίζει τα εξής: Oι μαθητές και οι μαθήτριες, που εμβολιάζονται, δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους. Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού.

Εμβολιασμός - Μισθός

Οι απουσίες των μαθητών και μαθητριών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον Διευθυντή το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους. Στο μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτά καθημερινά το υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα μόνο σε 7 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στη Β. Ελλάδα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ορισμένα τμήματα λόγω κρουσμάτων covid-19.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα Νηπιαγωγείο στο Σουφλί, το 1ο Μειονοτικό δημοτικό σχολείο Ξάνθης, ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Εορδαία, το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής, ένα ιδιωτικό δημοτικό στη Θεσσαλονίκη, ένα δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα και ένα Μουσικό Γυμνάσιο -Λύκειο στην Πάτρα. Πόσα είναι όμως τα νέα κρούσματα;