Επεισόδια με Ρομά στοv Ασπρόπυργο - Έκλεισε η Αττική Οδός

Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Επεισόδια με Ρομά στοv Ασπρόπυργο - Έκλεισε η Αττική Οδός

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής 24/10, ομάδα 200 Ρομά έκλεισε την Αττική Οδό στο ύψος του Ασπροπύργου. Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος που διαμαρτύρονται είναι για τον 20χρονο ο οποίος έχασε την ζωή του στην καταδίωξη στο Πέραμα.

Οι ίδιοι, πέταξαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, παράλληλα έκαψαν ένα όχημα της Αττικής Οδού ενώ έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών.

Οι αστυνομικοί απαντούν στον πετροπόλεμο με κρότου - λάμψης. Η Αττική Οδός παραμένει κλειστή στο ύψος του Ασπροπύργου στον κόμβο της Μαγούλας, στο ρεύμα προς Μαγούλα.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δυνάμεις των ΜΑΤ, ο Αίαντας της ΕΛ.ΑΣ και πυροσβεστικά οχήματα. Να σημειωθεί ότι και το βράδυ του Σαββάτου υπήρξε σκηνικό έντασης ανάμεσα σε ομάδα 30 Ρομά στην ίδια περιοχή.

Η ανακοίνωση της Ατικής Οδού

Πέραμα: «Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια» - Ξεσπά η οικογένεια του 20χρονου

Πολλά ερωτηματικά έχουν προκύψει αναφορικά με τη στάση των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί από πυρά ένας 20χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ένας 16χρονος.

Σημειώνεται πως οι 7 αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη έχουν συλληφθεί, ενώ η οικογένεια του 20χρονου εκφράζει την οργή της.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του 20χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από σφαίρες των αστυνομικών σημειώνει χαρακτηριστικά: Θέλω μια δικαιοσύνη από το κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνήγησαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; εγκληματίες ήταν; Θέλω μια δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;», λέει χαρακτηριστικά.

Ο 20χρονος Ρομά ήταν πατέρας δύο παιδιών και ενός τρίτου, το οποίο κυοφορεί η χήρα του και ποτέ δεν θα γνωρίσει. Η γυναίκα του ξεσπά και λέει: «Θέλω να σαπίσει μέσα. Και να μου τον φέρεται, να τον σκοτώσω εγώ». Και προσθέτει κλαίγοντας: «Με άφησε με δύο παιδιά. Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια».

Μέλη της οικογένειας, όπως η μητέρα και η αδελφή του, αλλά και φίλοι του νεκρού, που ζητούν χαρακτηριστικά «να πάει στην φυλακή, εκεί να σαπίσει ο δολοφόνος», απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών. «Εγώ θα τον σκοτώσω», λέει χαρακτηριστικά η αδερφού του 20χρονου θύματος.