Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Νέα μέτρα και ωράριο

Από πότε ξεκινάνε

Αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Νέα μέτρα και ωράριο
Ενημέρωση 25.10.2021 12:00
Από Ελένη Ζουγανέλη

Νέα μέτρα και αλλαγή ωραρίου στα σούπερ μάρκετ θα ισχύουν από σήμερα 25/10, με βάση την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Τα μέτρα θα αφορούν τη χρήση μασκών και τις αποστάσεις ασφάλειας για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού.

Αρχικά, καταργείται το προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, ενώ η απόσταση ασφάλειας ορίζεται στο 1,5 μέτρο ή αλλιώς ένα άτομο ανά 2 τετραγωνικά μέτρα. Δείτε και την ανακοίνωση του Σκλαβενίτη.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

 • -Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).
 • -Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
 • Επιπλέον, με την κοινή υπουργική απόφαση καταργείται από σήμερα το προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας το οποίο ίσχυε για τα σούπερ μάρκετ και ήταν από τις 7:00 έως τις 21:30 και για τα εμπορικά που ήταν από τις 7:00 έως τις 21:00.
 • Το ΦΕΚ αναφέρει επίσης την απόσταση ενάμιση μέτρου μεταξύ των ατόμων -ένα άτομο ανά 2 τ.μ.- που ορίζεται στην τήρηση αποστάσεων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο, είτε μικτούς.

Αλλαγές στα σούπερ μάρκετ Νέα μέτρα και ωράριο

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση τα μέτρα που ισχύσουν για όλες τις δραστηριότητες είναι:

 • -Χρήση προστατευτικής μάσκας (οδηγίες χρήσης στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.17917/22.3.2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, αναρτημένη στην ιστοσελίδα: www.moh.gov.gr):
 • σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου
 • σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

 • τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.
 • -Τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο.
 • -Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του 70% για την αντισηψία χεριών.
 • -Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Φωτιά σε σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη

Συναγερμός είχε σημάνει στον Σκλαβενίτη πριν από περίπου ένα 24ωρο, με μια φωτιά να θέτει σε κατάσταση κινδύνου σούπερ μάρκετ της γνωστής αλυσίδας.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Επιχείρησαν έγκαιρα 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα προκειμένου να κατασβέσουν την πυρκαγιά ώστε να μην εξαπλωθεί σε γειτονικά κτίρια δεδομένου πως η περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη.

H φωτιά ξέσπασε χθες (24/10) το πρωί από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στην περιοχή του... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός στον Σκλαβενίτη - Αφορά όλους τους καταναλωτές

Μεγάλη απάτη με τον Σκλαβενίτη - Την πάτησαν πολλοί καταναλωτές

Share