Τραγωδία Πειραιάς: Αυτοψία για τον άτυχο εργάτη που χτυπήθηκε από γερανογέφυρα και έχασε την ζωή του ακαριαία

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Τραγωδία Πειραιάς: Αυτοψία για τον άτυχο εργάτη που χτυπήθηκε από γερανογέφυρα και έχασε την ζωή του ακαριαία

Το απόγευμα της Δευτέρας 25/10 ένας εργαζόμενος έχασε την ζωή του αφού πρώτα χτυπήθηκε από γερανογέφυρα στον Πειραιά.

Από τότε πολλά είναι τα ερωτήματα για το πως έγινε το μοιραίο δυστύχημα που αφαιρέθηκε η ζωή του εργάτη από τη μια μέρα στην άλλη. Μάλιστα, άλλη μια τραγωδία σημειώθηκε με μετανάστες στη Χίο.

Πιο συγκεκριμένα, για τα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος.

Στο χώρο του εργατικού δυστυχήματος μετέβη αμέσως ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης μαζί με Επιθεωρητή Εργασίας και πραγματοποίησαν την πρώτη αυτοψία.

Ο χώρος αποκλείστηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και η αυτοψία συνεχίζεται σήμερα από κλιμάκιο Επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του ΣΕΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες.

Τραγωδία Νέα Ερυθραία: Σοκαριστικές οι αποκαλύψεις για τον «σαμουράι»

Το περιστατικό στην Νέα Ερυθραία με την δολοφονία του 43χρονου από έναν «σαμουράι» έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο καθώς οι εξελίξεις της υπόθεσης είναι καταιγιστικές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα πριν αρχίσει να πυροβολεί κατά του 43χρονου μονολογούσε «πώς έχεις βάλει τον εργάτη σου να μου κάνει μαύρη μαγεία».

Μετά τη σύλληψή του, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Σημειώνεται ότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρχές στην οικία του βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο που αποτελούνταν από περίστροφο, τσεκούρια, σπαθιά. Ακόμα και άνθρωποι του περιβάλλοντος του παραδέχονται μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πώς ο 40χρονος έχρηζε παρακολούθησης.

«Έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στο ψυχιατρείο. Θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει κάποιοι έστω και παρά τη θέλησή του, να κλειστεί σε κλινική. Είχε παραισθήσεις. Έβλεπε να τον ζώνουν εκατοντάδες αράχνες. Όταν είχε νέα ψυχωτικά επεισόδια, εμμονές μπήκε για δεύτερη φορά στο ψυχιατρείο» ανέφερε οικογενειακός φίλος του 40χρονου.

Όπως αποκαλύπτεται ακόμα και η μητέρα του 40χρονου, συνταξιούχος γιατρός, δεν ήταν κατάκοιτη, αλλά φοβόταν να μιλήσει, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων ο γιος της την κακοποιούσε.

«Η μητέρα του μού λέει τρέμω να ανοίξει η πόρτα και να μπει ο γιος μου… Της λέω, σε κακοποιεί λεκτικά; ναι… Μήπως και κάτι παραπάνω; Και κάτι παραπάνω...»,. ανέφερε γειτόνισσα.