Επίθεση με βιτριόλι: Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την Έφη

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την Έφη

Μόλις πριν από λίγα λεπτά, ολοκληρώθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η απόφαση για την δίκη της επίθεσης με βιτριόλι και για την 37χρονη Έφη.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την επίθεση με βιτριόλι

Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Έφη Κακαράντζουλα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Μάλιστα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για την αναγνώριση το ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, υπήρξε «καταπέλτης» ζητώντας να καταδικαστεί η 37χρονη Έφη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ενδεχόμενο δόλο. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δεν ζήτησε ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας της κατηγορούμενης.

«Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας;»

Μεταξύ άλλων ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε χαρακτηριστικά στη δίκη πως: «Αν και πολλές φορές ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της, η εντολέας μου ακόμη και σήμερα χαρακτηρίζεται “αμετανόητη”. Μην επηρεαστείτε από τον Τύπο».

«Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας; Προέρχεται, όμως, από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με τον μισθό της», υποστήριξε ο κ. Κεχαγιόγλου

Με την έναρξη της αγόρευσής του, ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε πως «υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα», φράση που προκάλεσε την αντίδραση της Ιωάννας.

Ο συνήγορος ζήτησε να τον σεβαστούν όλοι, σημειώνοντας: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι bullying από κανέναν. Σέβομαι το θύμα, να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα τον ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».