Άνοιξε η εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών μετά από τις σκηνές... πεδίου μάχης

Πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Άνοιξε η εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών μετά από τις σκηνές... πεδίου μάχης

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, αποκαταστάθηκε έπειτα από την αποχώρηση των διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος.

Μάλιστα, ο αυτοκινητόδρομος παρέμεινε κλειστός για πάνω από τέσσερις ώρες γεγονός το οποίο δημιούργησε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Από την άλλη, επικράτησε ένταση στην περιοχή με τους συγκεντρωμένους Ρομά να πετούν πέτρες στο οδόστρωμα και στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με κρότου λάμψης.

Πέραμα: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι επτά αστυνομικοί

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα ενώ την ίδια στιγμή σημειώθηκαν νέα επεισόδια στο Αιγάλεω.

Πέραμα ελεύθεροι χωρίς όρους οι επτά αστυνομικοί

Κούγιας: Ο Ρομά που παραδόθηκε δεν εμπλέκεται στο περιστατικό

Ανατρέπει τα δεδομένα της υπόθεσης αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα η δήλωση του συνηγόρου των αστυνομικών, Αλέξη Κούγια, σύμφωνα με την οποία ο Ρομά που δηλωσε ότι ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, δεν βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο εκείνη τη νυχτα.

«Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Δεν σταματήσαμε γιατί φοβηθήκαμε ότι θα μας σκοτώσουν», είχε υποστηρίξει ο Ρομά ενώπιον του δικαστηρίου.Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο 14χρονος Ρομά ο οποιος, κατά δήλωσή του, ήταν μαζί με τον 20χρονο στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, παρουσιάστηκε στα δικαστήρια του Πειραιά.

«Πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά έκανα όπισθεν», δήλωσε αποκαλύπτοντας πως αυτός ήταν ο οδηγός του λευκού οχήματος, ενώ υποστήριξε πως δεν είχε παρουσιαστεί γιατί φοβόταν.

Στη συνέχεια ανέφερε τους λόγους που δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, αλλά και τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη. «Εγώ οδηγούσα. Μόλις σταματήσαμε, βάλαμε τα χέρα ψηλά και μας πυροβόλησαν. Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Δεν σταματήσαμε γιατί φοβηθήκαμε ότι θα μας σκοτώσουν».