Μονή Πετράκη: Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασε για δεύτερη φορά ο ιερέας

Η κατηγορία που τον βαραίνει αναβαθμίστηκε - Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μονή Πετράκη:  Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασε για δεύτερη φορά ο ιερέας

Ενώπιον της ανακρίτριας καλείται για δεύτερη φορά ο ιερέας ο οποίος έριξε βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη τον προηγούμενο Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί εκ νέου στην ανακρίτρια καθώς η κατηγορία που τον βάρυνε για την αποτρόπαια πράξη του αναβαθμίστηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανακρίτρια προχώρησε στην μετατροπή της κατηγορίας σε βάρος του κατηγορούμενου, αξιολογώντας τις καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι.

Μάλιστα, η δικαστική λειτουργός ενημέρωσε τον κατηγορούμενο για την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία ώστε να απολογηθεί σήμερα.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του ιερέα για την επίθεση στη Μονή Πετράκη

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψη του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας» δήλωσε συνήγορος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι είχε επικαλεστεί μετά την επίθεση ψυχολογικά προβλήματα και αρχικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός και στη συνέχεια στο Δρομοκαΐτειο για εξετάσεις.

Η υπερασπιστική του γραμμή ήταν εξαρχής η ψυχολογική κατάσταση της υγείας του, στοχεύοντας σε άρση του καταλογισμού για το περιστατικό ώστε να αποφύγει την καταδίκη. Ωστόσο, τελικά είχε κατηγορηθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.