Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στην Ηλεία

Παρασύρθηκε από τα νερά στο Βαρθολομιό

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στην Ηλεία
Ενημέρωση 26.11.2021 17:07
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Τραγική κατάληξη είχε το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που «χτύπησε» τη χώρα μας την Παρασκευή (26/11) μιας και πέρα από τις υλικές ζημιές που υπήρξαν στη Ζάκυνθο, ένας άνδρας στην Ηλεία έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε από τα νερά στο Βαρθολομιό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις, από αρδευτικό κανάλι, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, στην περιοχή Βρανάς Βαρθολομιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ilialive.gr, πρόκειται για 65χρονο εκπαιδευτικό που αγνοείτο στην περιοχή.

Οδηγίες προς τους πολίτες για τη κακοκαιρία

Οδηγίες προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Χαρακτηριστικά, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έρχεται χιονιάς - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: "Από την ερχόμενη Δευτέρα..."

Black Friday σήμερα 26/11: Ουρές ήδη στα Lidl γι' αυτά τα προϊόντα που έπεσαν σε τιμή!

Share