Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πέθανε ο σχεδιαστής Virgil Abloh μετά από μάχη με τον καρκίνο

Θλίψη

Πέθανε ο σχεδιαστής Virgil Abloh μετά από μάχη με τον καρκίνο
Ενημέρωση 28.11.2021 22:19
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Από την ζωή έφυγε ο σχεδιαστής και ιδρυτής της μάρκας πολυτελών ρούχων Off-White, Virgil Abloh. Ο όμιλος LVMH ανακοίνωσε τον θάνατό του Virgil Abloh, του καλλιτεχνικού διευθυντή της Vuitton homme, σε ηλικία 41 ετών «από καρκίνο που πάλευε εδώ και αρκετά χρόνια».

«Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτά τα τρομερά νέα», έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος Bernard Arnault σε ένα δελτίο τύπου, «ο Virgil δεν ήταν μόνο ένας σχεδιαστής ιδιοφυΐα, ένας οραματιστής, ήταν επίσης μια όμορφη ψυχή και ένας άνθρωπος με μεγάλη σοφία. Η οικογένεια LVMH είναι μαζί σε αυτή τη μεγάλη στιγμή λύπης, και όλοι σκεφτόμαστε τους αγαπημένους του».

Η ανάρτηση για τον θάνατο του Virgil Abloh

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από τη σελίδα του το Instagram, όπου αναρτήθηκε το εξής μήνυμα:

«Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Virgil Abloh, ενός αφοσιωμένου πατέρα, συζύγου, γιου, αδελφού και φίλου. Θα παραμείνει ζωντανός από την αγαπημένη του σύζυγο Shannon Abloh, τα παιδιά του Lowe Abloh και Grey Abloh, την αδερφή του Edwina Abloh, τους γονείς του Nee και Eunice Abloh και πολλούς αγαπημένους φίλους και συναδέλφους.

Για περισσότερα από δύο χρόνια, ο Virgil πάλεψε γενναία με μια σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα. Επέλεξε να υπομείνει τη μάχη του ιδιωτικά από τη διάγνωσή του το 2019, κάνοντας πολυάριθμες δύσκολες θεραπείες, ενώ παράλληλα διηύθυνε πολλά σημαντικά ιδρύματα που καλύπτουν τη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό. Μέσα από όλα αυτά, η εργασιακή του ηθική, η απέραντη περιέργεια και η αισιοδοξία του δεν αμφιταλαντεύτηκαν ποτέ.

Ο Virgil είχε ως οδηγό την αφοσίωσή του στην τέχνη του και την αποστολή του να ανοίξει πόρτες για τους άλλους και να δημιουργήσει μονοπάτια για μεγαλύτερη ισότητα στην τέχνη και το σχέδιο. Συχνά έλεγε: "Ό,τι κάνω είναι για την 17χρονη εκδοχή του εαυτού μου", πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη της τέχνης να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές. Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητάμε ιδιωτικότητα καθώς θρηνούμε και γιορτάζουμε τη ζωή του Virgil».

Ο Virgil Abloh ήταν παντρεμένος με τη Shannon Abloh και μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Lowe Abloh και τον Grey Abloh. Από την ζωή έφυγε και ένας γνωστός ηθοποιός.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέθανε η Σιμόνα Βιρτζιλί

Έφυγε από την ζωή η Ηρώ Κόβα

Share