Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Πέθανε ο βιομήχανος Γεράσιμος Φιλιππάτος

Θρήνος

Πέθανε ο βιομήχανος Γεράσιμος Φιλιππάτος
Ενημέρωση 01.12.2021 17:23
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

«Έφυγε» σε ηλικία 93 χρόνων, ο Γεράσιμος Φιλιππάτος, εκπρόσωπος της παλιάς βιομηχανικής Πάτρας, οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του μονάκριβου γιου του Θόδωρου.

Ο εκλιπών είχε καταγωγή από τα Μονοπολάτα Κεφαλονιάς, αλλά γεννήθηκε στην Πάτρα, όπως και τα αδέλφια του Μαρία, Ζαχαρούλα και Αλίκη.

Με τον αδελφό του Ανδρέα ξεκίνησαν αρχικά την επιχειρηματική τους δράση με τα Πλεκτά Πιγκουίνος και στη συνέχεια δημιούργησε την ΕΡΙΟΚΡΥΛ, μια από τις μεγαλύτερες κλωστοϋφαντουργίες κατά τη βιομηχανική ακμή της Πάτρας, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος της βιομηχανικής ιστορίας της πόλης. Με τη σύζυγό του Βασιλική απέκτησαν τρία ακόμη παιδιά την Αλίκη, τη Θεοδοσία και την Ειρήνη και ευτύχησε να δει πέντε εγγόνια τον Γεράσιμο, τον Χάρη, τον Χαρίτωνα, τον Μάρκο και την Κυβέλη.

Μετά τον θάνατο του γιου του η υγεία του είχε εξασθενήσει, και «έφυγε» από ανακοπή ενώ από τη ζωή έφυγε και η 38χρονη Παρθένα Κουτμερίδου!

 Πέθανε ο βιομήχανος Γεράσιμος Φιλιππάτος

Από την ζωή έφυγε και γνωστός δημοσιογράφος

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Γιάννης Φύτρας και στο θρήνο έχει βυθιστεί η οικογένεια του. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/11 στο τρίτο νεκροταφείο.

Η είδηση έγινε γνωστή λίγες ώρες πριν την αποκάλυψη πως έφυγε από τη ζωή η μητέρα του κατηγορούμενου για βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη.

Γεννήθηκε το 1936 στον Πειραιά και φοίτησε στη σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Φύτρας

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1963 στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», όπου διοχέτευσε όλη την αγάπη του για τη γενέτειρα πόλη του στο πειραϊκό και ναυτιλιακό ρεπορτάζ. Στο ίδιο ρεπορτάζ πάντα εργάστηκε μετέπειτα και στις εφημερίδες «Εξπρές», «Ελεύθερος Κόσμος», Σημερινά», «Αθηναϊκή», «Ελευθεροτυπία» και «Επικαιρότητα» καθώς και στον ραδιοφωνικό και τον τηλεοπτικό σταθμό του «Ant1». Είχε διατελέσει, επίσης, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Φωνή του Πειραιώς».

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του καριέρα ανέπτυξε και συγγραφική δραστηριότητα. Ήταν από τους συγγραφείς του περίφημου περιοδικού "Μάσκα".

Έχει γράψει τα αστυνομικά μυθιστορήματα «Γκρίζα Ανατολή», «Αποστασία Νεκρών», «Ο Πράκτορας», «Ματιά πίσω από τον φεγγίτη» κ.ά. Το 2009, από τον εκδοτικό οίκο «Οδός Πανός», κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του με τίτλο «Το ρεπορτάζ της ζωής μου».

Ο Γιάννης Φύτρας είχε ταυτίσει το όνομά του με το πειραϊκό - ναυτιλιακό ρεπορτάζ, το οποίο υπηρέτησε για περισσότερο από σαράντα χρόνια, γράφοντας τη δική του ιστορία με τα συναρπαστικά του κείμενα. Ακούραστος στο ρεπορτάζ, διακόνησε τη δημοσιογραφία με ήθος, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, πιστός πάντοτε στους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έφυγε από την ζωή η τραγουδίστρια Χριστιάννα

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ - Πέθανε ο Θωμάς Κατσαούνης

Share