Εορταστικό ωράριο: Μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά σήμερα 31/12 μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Αναλυτικά οι ώρες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εορταστικό ωράριο: Μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά σήμερα 31/12 μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα 31/12 και τα μαγαζιά αλλά και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά για τον κόσμο που δεν πρόλαβε τις προηγούμενες ημέρες να κάνει τις αγορές του, την ώρα που τα κρούσματα ανεβαίνουν ραγδαία. Πότε όμως θα κατεβάσουν ρολά;

Για όσους θέλουν να βγουν για αγορές για το ρεβεγιόν, τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 8 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Ενώ, τα καταστήματα από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 θα είναι όλα κλειστά.

Αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων:

  • Παρασκευή 31/21/2021 - 10.00-18.00
  • Σάββατο 1/1/2022 - ΑΡΓΙΑ
  • Κυριακή 2/1/2022 - ΚΛΕΙΣΤΑ

Πως μπαίνουν οι πολίτες σε μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα για όσους επιθυμούν να ψωνίσουν εντός των καταστημάτων, συμπεριλαμβάνουν επίδειξη πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης για τον κορωνοϊό, ή αρνητικό rapid test.

Η προϋπόθεση αυτή δεν ισχύει για τα σούπερ μάρκετ, όπου όλοι οι πολίτες εισέρχονται ελεύθερα, με τη χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας KN95.

Τα νέα μέτρα για την εστίαση - Έτσι θα γίνει το ρεβεγιόν

Ειδικότερα, στην εστίαση από χθες 30/12 τα καταστήματα θα κλείνουν έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, με εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου το ωράριο λειτουργίας θα παραταθεί μέχρι τις 2:00 το πρωί.

Στα καταστήματα απαγορεύεται η μουσική. Οι πελάτες θα είναι μόνο καθήμενοι, ανά έξι άτομα ανά τραπέζι και με μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Οι εργαζόμενοι στην εστίαση υποχρεούνται σε χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής.

Μέσα στις απαγορεύσεις, είπε ο υπουργός, είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κάλεσε όποιον έχει συμπτώματα ή έχει εκτεθεί σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, να συμπεριφέρεται ως φορέας. Σε αυτό το πλαίσιο, συστήνεται η διεξαγωγή τεστ πριν τα οικογενειακά τραπέζια.