Αττική Οδός: Ξεκίνησαν οι αγωγές για τις αποζημιώσεις

Ζητούν 128.000 ευρώ!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αττική Οδός: Ξεκίνησαν οι αγωγές για τις αποζημιώσεις

Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι υπαίτιοι για την ταλαιπωρία και τις κρίσιμες ώρες που πέρασαν πολλοί συμπολίτες μας κατά τη διάρκεια του χιονιά "Ελπίς" εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό. Οι πολίτες ξεκίνησαν τις ομαδικές αγωγές θεωρώντας "ψύχουλα" τα 2.000 ευρώ που τους προσφέρεται ως αποζημίωση καθώς η ζημιά που υπέστησαν ήταν πολύ μεγαλύτερη από σωματικής και ψυχολογικής απόψεως καθώς μην ξεχνάμε το περιστατικό με τον άνθρωπο που πάθαινε εμφραγμα και περπατούσε μέσα στο χιόνι προκειμένου να απεγκλωβιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, αναφορικά με τις αποζημιώσεις που μπορεί να διεκδικήσει κάθε ένας από όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Τα λόγια του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για την υπόθεση της Αττικής Οδού

«Αιφνιδιάστηκα. Εζησα όλο αυτό το δράμα και της Αττικής Οδού, και του περιφερειακού του Υμηττού και του αεροδρομίου. Αυτό το έργο, αυτός ο δρόμος, έκανε τη ζωή μας καλύτερη. Νομίζω ότι γίνεται άγρια εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του δρόμου χωρίς να παρέχονται αντίστοιχες υπηρεσίες στους πολίτες. Ως εκ θαύματος σώθηκαν πολλοί άνθρωποι.

Ενώ έχουμε υπέροχους δρόμους, αυτοί που τους διαχειρίζονται, είτε στα πλαίσια τους κέρδους, ή της κακής διαχείρισης, έδωσαν αυτή την κακή εικόνα της Ελλάδας, κι οδήγησαν στο να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι»,

«Υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία, στον ψυχισμό, στην προσωπικότητα των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν. Οι άνθρωποι που υπέστησαν αυτή την ταλαιπωρία έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στα δικαστήρια»

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτημάτων από τους πολίτες με σκοπό την καταβολή αποζημίωσης από την Αττική Οδό για τον εγκλωβισμό τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Η συλλογή των αιτήσεων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της Αττικής Οδού, στην ενότητα «Χιονόπτωση 24.1.21: Καταγραφή στοιχείων χρηστών»... διαβάστε τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr