Μαρτυρία σοκ για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη - "Εντάξει; Τον καθαρίσατε;"

Καταγγελία που συγκλονίζει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαρτυρία σοκ για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη -

Συνεχίζει ο καταιγισμός νέων εξελίξεων, στην υπόθεση της δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπάνου που έσβησε τόσο άδικα έπειτα από επίθεση στη Θεσαλλονίκη. Μέσα από μαρτυρίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται πως οι δράστες εκείνο το βράδυ ήταν έτοιμοι να κάνουν κακό σε όποιον έμπαινε στο διάβα τους, δεν ήταν δηλαδή η κακιά η ώρα.

Αυτο αποδεικνύουν και οι καταθέσεις όσων ήταν μπροστά στην αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια ένοικου της πολυκατοικίας, έξω από την οποία έγινε η συμπλοκή.

Τι δήλωσε η μάρτυρας για τη δολοφονία του Άλκη

«Γινόταν μία φασαρία και βλέπω δύο αυτοκίνητα σταματημένα και 6-7 άτομα με κοντάρια να κυνηγάνε τα παιδιά. Άκουγα που φώναζε το παιδί “φτάνει μην με χτυπάς άλλο”.

«Οι αχαρακτήριστοι μετά φώναξαν “Εντάξει; Τελειώσατε; Τον καθαρίσατε; Στο αμάξι και φύγαμε» δήλωσε η μάρτυρας.

Αυτός είναι ο 20χρονος ύποπτος

Ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να ξετυλίξει το κουβάρι της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ένας εκ των βασικός υπόπτων για το έγκλημα, ο 20χρονος φίλος και συνεργός του μοναδικού για την ώρα συλληφθέντα, κατάφερε να περάσει από τα σύνορα σαν κύριος και να φτάσει στην Αλβανία, όπως αναφέρει το MEGA.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η ίδια πηγή, το έκανε στις 2 Φεβρουαρίου, μία μέρα μετά τη φονική επίθεση, όταν οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι των γεγονότων και να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Εκμεταλλεύτηκε αυτή την καθυστέρηση και κατάφερε να φτάσει στα ελληνοαλβανικά σύνορα με αυτοκίνητο και να περάσει στη γειτονική χώρα, στις 23:45, τη νύχτα της 2ας Φεβρουαρίου, δίχως να κινήσει υποψίες. Άλλωστε δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Τα στοιχεία του αναζητήθηκαν 30 φορές μετά από εκείνη τη νύχτα, τόσο από Έλληνες όσο και από Αλβανούς αστυνομικούς, που -όπως φαίνεται- βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή για τον εντοπισμό του. Για την ώρα ο D. R. παραμένει άφαντος.

Ο Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απέφυγε νωρίτερα στην ΕΡΤ να επιβεβαιώσει τη διαφυγή και αρκέστηκε να πει γενικά πως «σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος, ο οποίος στην πορεία αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή, διέφυγε στο εξωτερικό, υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες που προβλέπουν την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».

Ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία είναι ο...διαβάστε εδώ την συνέχεια.