Καλάβρυτα: Εντοπίσθηκαν νεκροί οι τρεις ορειβάτες

Τραγική κατάληξη στο θρίλερ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καλάβρυτα: Εντοπίσθηκαν νεκροί οι τρεις ορειβάτες

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην εξαφάνιση των τριών ορειβατών στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνται από χθες στα Καλάβρυτα έχουν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους, όπως τόνισαν στελέχη της πυροσβεστικής στο in.gr. Νεκρός επίσης εντοπίσθηκε και στην Κρήτη 36χρονος χωρίς προφανή αίτια.

Ελικόπτερο και drones στα Καλάβρυτα

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η ανακοίνωση του χιονοδρομικού κέντρου

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση τριών αναρριχητών στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έχουν βρεθεί μπουφάν, κράνος, σακίδιο και αντικείμενα και εξετάζεται αν ανήκουν στους τρεις αναρριχητές που χάθηκαν κοντά στα Καλάβρυτα.

Ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας εξέδωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κάνοντας λόγω για χιονοστιβάδα η οποία «πιθανότατα η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή».

Η ανακοίνωση του χιονοδρομικού κέντρου:

Εναέριες και επίγειες έρευνες που διεξάγονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες διέκριναν τα ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στην βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός. Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή.
Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών.
Οι έρευνες διακόπηκαν από την κορυφή του Χελμού, λόγω κακοκαιρίας και μειωμένης ορατότητας και συνεχίζονται από το τέλος του μονοπατιού στην περιοχή του Μεσορουγγίου.