Ανατροπή στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα - Τι βρέθηκε στον οργανισμό της

Σημαντική ποσότητα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ανατροπή στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα - Τι βρέθηκε στον οργανισμό της

Νέες εξελίξεις σημειώνετια στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, με την ίδια λίγο νωρίτερα να προχωρά στην πρώτη της ανάρτηση στα social media.

Τι βρέθηκε στον οργανισμό της της Γεωργίας Μπίκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις τοξικολογικές εξετάσεις της φάνηκαν πάνω από 0,8 γραμμάρια ανά kilogram αλκοόλης. Οι τοξικολογικές είναι όλες αρνητικές και φαίνεται ότι είχε υψηλό ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισμό της.

Επίσης, το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ του περιστατικού στην σουίτα της Θεσσαλονίκης και της δειγματοληψίας ούρων είναι μεγαλύτερο από 16 ώρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανάλυση του δείγματος αποκάλυψε υψηλές συγκεντρώσεις των άμεσων αλκοολικών δεικτών, που υποδηλώνουν ότι έχει καταναλωθεί προηγουμένως υψηλή ποσότητα αιθανόλης, η οποία μπορεί να έχει οδηγήσει σε υψηλή συγκέντρωση αλκοόλης στο αίμα.

Αναλυτικά το πόρισμα από τις τοξικολογικές της 24χρονης

Στο φως της δημοσιότητας βγήκαν τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, για τις οποίες δημιουργήθηκαν πολλές αναταράξεις.

Συγκεκριμένα, ούτε αλκοόλ, ούτε φαρμακευτικές ουσίες βρέθηκαν από τον διπλό έλεγχο Ελλήνων και Ελβετών των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης.Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό στην 24χρονη Γεωργία δεν ανιχνεύθηκαν ναρκωτικές ή υπνωτικές ουσίες, ενώ η ποσότητα αλκοόλ που φέρεται να είχε καταναλώσει δεν δικαιολογεί την αδυναμία αντίδρασης, για την οποία έκανε λόγο στις καταθέσεις της.

Ωστόσο η εφημερίδα «Μπαμ» φέρνει στο φως ολόκληρο το πόρισμα το οποίο παραδόθηκε στην Ε’ τακτική ανακρίτρια.

Σύμφωνα λοιπόν με δικαστικές πηγές, στο πόρισμα το οποίο παραδόθηκε στην ανακρίτρια γίνεται πλήρης ανάλυση του περιστατικού, ενώ εξετάζεται κάθε παράμετρος σε ό,τι αφορά το τι συνέβη ή δεν συνέβη τις κρίσιμες ώρες.

Κατά τους Έλληνες και τους Ελβετούς επιστήμονες, ο χρόνος ανίχνευσης για την ουσία γ-υδροξυβουτυράτη (GHB), η οποία ενδεχομένως «παρέλυσε» τη Γεωργία Μπίκα είναι +-12 ώρες και εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Όπως εξηγούν, η δράση της συγκεκριμένης ουσίας ξεκινά πέντε με δέκα λεπτά από τη λήψη της και διαρκεί για δύο με τρεις ώρες, με την κορύφωση των συμπτωμάτων να παρατηρείται στο μισάωρο.

«Όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και σε εκείνη της 24χρονης εξετάζονται όλες οι ενδείξεις, όπως η ιδιοσυγκρασία, η ποσότητα, όλες γενικά οι παράμετροι, καθότι αν γίνει μεμονωμένα με μία (χ) τιμή, τότε μαθηματικά θα εξαχθεί λανθασμένο συμπέρασμα, αναλογιζόμενοι πάντα ότι η κλινική εικόνα θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με αυτό που προκαλεί αυτή η ουσία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τι αναφέρει το πόρισμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης