Σε έκτακτη ανάγκη τα γραφεία της ΔΕΗ στην Ομόνοια - Τι συνέβη;

Έγινε γνωστό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σε έκτακτη ανάγκη τα γραφεία της ΔΕΗ στην Ομόνοια - Τι συνέβη;

Καταστροφές στο κτίριο που στεγάζονται τα Κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια, προκάλεσαν άγνωστοι λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη οι εργαζόμενοι.

Τι ακριβώς συνέβη στα γραφεία της ΔΕΗ

Οι δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί προσέγγισαν το κτίριο, προκάλεσαν θραύση κρυστάλλων στην κεντρική είσοδο, πέταξαν μπογιές και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία αναμένεται να εστιάσει την έρευνά της σε τυχόν οπτικό υλικό από κάμερες των γύρω κτιρίων που ενδέχεται να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Με την τελετή βράβευσης των καλλιτεχνών εγκαινιάστηκε η Έκθεση «Η ΔΕΗ Συναντά Την Τέχνη»

Την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν στο Ιστορικό Εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο, τα εγκαίνια της έκθεσης «Η ΔΕΗ Συναντά την Τέχνη» και η βράβευση των καλλιτεχνών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η ΔΕΗ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.  Αλεξάνδρα Σδούκου. Από τη Διοίκηση της ΔΕΗ, το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γεώργιος Στάσσης και στελέχη της εταιρείας.

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, οι προσκεκλημένοι προσήλθαν στον εκθεσιακό χώρο για να δουν από κοντά τα 32 έργα που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, καθώς και τα πέντε κορυφαία έργα που βραβεύτηκαν από την Κριτική Επιτροπή.

Πρόκειται για την κορύφωση μιας ακόμη πρωτοβουλίας της ΔΕΗ, που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της άρρηκτης σχέσης μεταξύ της κορυφαίας εταιρείας παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την τέχνη και τον πολιτισμό. Συγκεκριμένα, καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα κλήθηκαν να συμμετάσχουν στον ανοικτό διαγωνισμό πειραματισμού και δημιουργικότητας μέσω του οποίου αναδείχθηκαν έργα τέχνης που άντλησαν έμπνευση από τις εγκαταστάσεις, την πολιτιστική και τεχνολογική κληρονομιά της ΔΕΗ και από το ευρύτερο εθνικό έργο που έχει επιτελέσει καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της. Η επιλογή του Ιστορικού Εργοστασίου της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για έναν συμβολικό χώρο που κρύβει μέσα του ολόκληρη την ιστορία της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

TAGS