Τα Lidl κλείνουν κατάστημα τους - Έκτακτη επίσημη ανακοίνωση

Η ενημέρωση των πελατών

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα Lidl κλείνουν κατάστημα τους - Έκτακτη επίσημη ανακοίνωση

Τα σούπερ μάρκετ Lidl κλείνουν κατάστημα τους στην Αττική. Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 27 Μαρτίου θα κατεβάσουν ρολά, όπως αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση, το κατάστημα τους στην Ραφήνα θα παραμείνει κλειστό για περίπου τρεις μήνες, μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022.

Για αυτό κλείνει των κατάστημα των Lidl στην Ραφήνα

Ο λόγος είναι η ανακαίνιση και ανακατασκευή στις κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τα κοντινότερα καταστήματα της Lidl που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές από τη Ραφήνα, είναι αυτό που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μαραθώνος 227 και Θησέως στη Νέα Μάκρη και αυτό που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Χρ. Μπέκα και Ηλ. Μπερτόλη στα Σπάτα. Μάλιστα, από Δευτέρα 14/2 ξεκινάνε σούπερ εκπτώσεις.

Κλείνει το κατάστημα των Lidl στην Ραφήνα

Η ιστορία των Lidl

Η Lidl είναι μέλος του ομίλου Schwarz, του πέμπτου μεγαλύτερου λιανοπωλητή στον κόσμο με πωλήσεις $ 82,4 δισ. (2011). Η εταιρία στη πρώτη της μορφή ιδρύθηκε το 1930 στο Χαϊλμπρόν με το όνομα Schwarz. Το 1930, ο Γιόζεφ Σβαρτς έγινε συνεργάτης στην Südfrüchte Großhandel Lidl & Co., και ανέπτυξε την εταιρεία στον χώρο του χονδρεμπορίου τροφίμων. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, η εταιρεία καταστράφηκε, ενώ το 1944 άρχισε μια δεκαετής περίοδος ανασυγκρότησης.

Το 1977, με τον Ντίτερ Σβαρτς (γιό του Γιόζεφ Σβαρτς) στα ηνία, το Schwarz-Gruppe άρχισε να επικεντρώνεται στις εκπτωτικές αγορές, με ολοένα και περισσότερα καταστήματα. Η εταιρία θέλησε να πάψει να χρησιμοποιεί το όνομα Schwarz-Markt («Schwarzmarkt» σημαίνει «μαύρη αγορά») και να χρησιμοποιήσει το όνομα του πρώην επιχειρηματικού εταίρου του Γιόζεφ Σβαρτς, Α. Λιντλ., νομικοί όμως λόγοι δεν το επέτρεψαν. Ένα τυχαίο άρθρο όμως, σε μια εφημερίδα, σχετικά με τον ζωγράφο και συνταξιούχο δάσκαλο Λούντβιχ Λιντλ, του έδωσε τη δυνατότητα να αγοράσει τα δικαιώματα του ονόματος για 1.000 γερμανικά μάρκα.

Το πρώτο κατάστημα Lidl άνοιξε το 1973, αντιγράφοντας την ιδέα της Aldi. Ο Σβαρτς αφαίρεσε τα εμπορεύματα που δεν κινούντο γρήγορα στα ράφια και μείωσε το κόστος, διατηρώντας το μέγεθος των καταστημάτων λιανικής πώλησης όσο το δυνατόν μικρότερο. Μέχρι το 1977, η αλυσίδα Lidl περιελάμβανε 33 εκπτωτικά καταστήματα.

Τον Μάρτιο του 2014 ο Σβεν Ζάιντελ διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της εταιρείας, μετά την αποχώρηση του Καρλ-Χάιντς Χόλλαντ ο οποίος είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος από το 2008. Ο Ζάιντελ με τη σειρά του, αποχώρησε από τη θέση του CEO τον Φεβρουάριο του 2017, κατόπιν διαφωνιών με τον επικεφαλής του ομίλου Κλάους Γκέριγκ, ο οποίος κρατά τα ηνία από το 2004. Τον Ζάιντελ διαδέχτηκε ως CEO ο Γιέσπερ Χέγιερ, έως τότε επικεφαλής του τομέα Διεθνούς Επιχείρισης Αγοράς της Lidl.

Τον Ιούνιο του 2015, η εταιρεία ανακοίνωσε την ίδρυση κεντρικών γραφείων και επέκταση της στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια.

TAGS