Δολοφονία Άλκη - Λουλούδι στη μνήμη του άφησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η συγκινητική φωτογραφία

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δολοφονία Άλκη - Λουλούδι στη μνήμη του άφησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Mε αφορμή την επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια έκθεσης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δεν θα μπρούσε να μη βρεθεί στο σημείο που τόσο άδικα και αποτρόπαια κόπηκε το νήμα της ζωής του 19χρονου Άλκη Καμπάνου, στην περιοχή Χαριλάου.Αξίζει να σημειώσουμε πως και ο 12ος δράστης βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης.

Η κυρία Σακελλαροπούλου άφησε ένα λουλούδι στη μνήμη του, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής. Ο θάνατος του Άλκη μούδιασε τη χώρα καθώς από άκρη σε άκρη της χώρας καταδικάστηκε η αποτρόπαια αυτή πράξη και όλοι έγιναν μια φωνή και "παρηγοριά" με τα λόγια τους για τους γονείς του αδικοχαμένου παιδιού.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης

Τις προηγούμενες ημέρες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε παρέμβει με ανάρτησή της στο ζήτημα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οφείλουμε όλοι να σκεφτούμε και να δράσουμε σήμερα κιόλας».

«Ας μη γίνει η κτηνωδία που εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη, και που στοίχισε τη ζωή ενός νέου και τον τραυματισμό άλλων δύο, ένα ακόμη επεισόδιο στην προϊούσα μετατροπή της κοινωνικής ζωής σε αρένα αντιπαλοτήτων, μισαλλοδοξίας, εχθροπάθειας, και, εν τέλει, φονικής απανθρωπιάς», είχε επισημάνει.

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπάνος

Νέα τροπή στην υπόθεση - Η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού με αφορμή οπαδικά κίνητρα, μετά και από την αποκάλυψη ότι βρέθηκε ένα νέο φονικό όπλο στο ΙΧ του 12ου εμπλεκομένου. Σήμερα 15/2, έγινε γνωστή η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση, με την οποία ζητά την ταχεία ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, Βασίλης Πιλώτας, έχει αναγγείλει την υπόθεση ως εξαιρετικά σοβαρή, βάζοντας την σε προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων, τονίζοντας, επιπλέον, ότι πρέπει να ερευνηθεί ρητά και σε βάθος.

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της ποινικής υπόθεσης ανθρωποκτονίας από κοινού, τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συρροή και λοιπές αξιόποινες πράξεις, υπόθεσης που κυριαρχείται από την τραγική συνέπεια του οδυνηρού θανάτου του 19χρονου φοιτητή Αλκιβιάδη Καμπανού, η σε βάρος του οποίου, εντασσόμενη σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας, εγκληματική επιθετική συμπεριφορά, συνταράσσει την κοινωνία.

Αξιολογώντας δε και τον μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων και την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης, διατάσσομε κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ, την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει της με αριθμ. Φ22-283 από 3-2-2022 παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης,

στην οποία επακριβώς καθορίζονται και εξειδικεύονται οι διωκόμενες αξιόποινες πράξεις, χωρίς, αυτονοήτως, από αυτήν (την κατ’ απόλυτη δηλαδή προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης) να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων».