Κρήτη: Στη φυλακή 58χρονος που ασελγο΄πυσε στην ανηψιά του - Τι δηλώνει ο ίδιος

Το χρονικό της καταγγελίας

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Κρήτη: Στη φυλακή 58χρονος που ασελγο΄πυσε στην ανηψιά του - Τι δηλώνει ο ίδιος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 58χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της 11χρονης ανιψιάς του στην Κρήτη. Ο 58χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ωστόσο ο ίδιος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και υποστηρίζει ότι την χτυπούσε ελαφρά όταν έκανε αταξίες. Σε βάρος του έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Η 11χρονη έδωσε κατάθεση το πρωί στον Ανακριτή Λασιθίου και έπειτα οδηγήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από ειδικούς ιατρούς και ψυχολόγους.

Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προσωρινά βρίσκεται φιλοξενούμενη. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες των κοινωνικών υπηρεσιών ώστε η ανήλικη να μεταφερθεί σε ειδική δομή φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών, ενδεχομένως και εκτός Κρήτης.

Ο 58χρονος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, υποστηρίζει ότι ο εντολέας του βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση με αποτέλεσμα να ξεσπά συνεχώς σε λυγμούς παρότι στο Δικαστικό Μέγαρο Νεαπόλεως βρέθηκαν άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος προκειμένου να του συμπαρασταθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν το ανήλικο παιδί εκμυστηρεύτηκε στη δασκάλα του σχολείου τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του θείου της και ανάδοχο γονέα της και αμέσως η διεύθυνση του σχολείου κίνησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το χρονικό της ασέλγειας σε βάρος της 11χρονης

Η άτυχη κοπέλα ήταν μωρό ακόμα όταν έχασε τον πατέρα της. Η μητέρα της, χαμένη στον κόσμο των ναρκωτικών, ήταν στην πραγματικότητα απούσα. Η υπερήλικη γιαγιά (από την πλευρά του πατέρα) ήταν ανήμπορη να αναθρέψει ένα μικρό παιδάκι. Έτσι, η τύχη του 11χρονου σήμερα κοριτσιού, αφέθηκε στα χέρια του θείου της, αδερφού του μακαρίτη του πατέρα της.

Παντρεμένος και πολύτεκνος πατέρας ανέλαβε την αναδοχή της ανιψιάς του, την οποία πήρε κοντά του και τη μεγάλωνε μαζί με τα δικά του παιδιά. Όταν χώρισε έμεινε μόνος μαζί της και τότε όπως όλα δείχνουν η κατάσταση ξέφυγε.