Τζένη Θεωνά: «Αυτή την στιγμή στην Ουκρανία χτυπιέται ο γιος μου και η κόρη σου»

"Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι δικά μας"

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Τζένη Θεωνά: «Αυτή την στιγμή στην Ουκρανία χτυπιέται ο γιος μου και η κόρη σου»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή μαίνεται για πέμπτη ημέρα. Περίπου 422.000 Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους καταφθάνοντας στις γείτονες χώρες, αναζητώντας βοήθεια από τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Πολωνία και την Ουγγαρία, με την Ελλάδα να παίρνει θέση με πράξεις πλέον.

Θύματα της ρωσικής εισβολής και άμαχος πληθυσμός, ανάμεσά τους και παιδιά. Οι εικόνες που φθάνουν από την Ουκρανία συγκλονίζουν όλο τον κόσμο, και θέση έχουν πάρει πολλοί Έλληνες διάσημοι, οι οποίοι ξεσπούν για αυτό το θέμα ανοιχτά. Το δικό της μήνυμα μέσω των social media στέλνει και η ηθοποιός Τζένη Θεωνά.

Γροθιά στο στομάχι η ανάρτηση της Τζένη Θεωνά για τον πόλεμο

«Τα παιδιά μας είναι παιδιά όλου του κόσμου. Κι όλου του κόσμου τα παιδιά είναι δικά μας. Αυτή την στιγμή στην Ουκρανία χτυπιέται ο γιος μου και η κόρη σου. Τα παιδιά μας. Στη φωτό ο Αρίωνας, στο πρώτο του παιδικό πάρτυ, απολαμβάνει τον ήλιο και τους συμμαθητές του. Ό,τι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή κάθε παιδί στην ηλικία του», γράφει η ηθοποιός στο μήνυμά της. Επιπλέον, η Τζένη Θεωνά συνόδεψε το μήνυμά της με μια φωτογραφία από τον γιο της με τον Δήμο Αναστασιάδη, Αρίωνα.

Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας στην Μαριόπουλη - «Θέλετε να μας ακούτε να κλαίμε;»

Το βράδυ του Σαββάτου 26/2 στο Δελτίο ειδήσεων του Σκαι ακούσαμε σπαρακτικές δηλώσεις από Ελληνίδα της ομογένειας στην Ουκρανία. Η γυναίκα με ένταση και πόνο στη φωνή ήθελε να μεταφέρει τα όσα συμβαίνουν γύρω της και φυσικά να τονίσει την ανάγκη για συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών (Ρωσία - Ουκρανία).

Η κατάσταση στο μέτωπο συνεχίζει να ξεφεύγει καθώς οι νεκροί αυξάνονται. Νέα καταμέτρηση δίνει αυξημένο και τον αριθμό των Ελλήνων νεκρών, που κατοικούν στη Μαριούπολη. Όλοι παρακολουθούν συγκλονισμένοι και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε μια συνθήκη ώστε να μην χαθούν και άλλες ζωές.

«Να προσεύχεστε για εμάς. Έρχονται από παντού και η Ευρώπη σιωπά. Η Μαριούπολη βομβαρδίστηκε, οι ρώσικοι πύραυλοι χτύπησαν σπίτια κατοίκων».

«Θέλετε να μας ακούτε να κλαίμε; Έχουν βομβαρδίσει τις γέφυρες δεν πηγαίνουν τα τρένα. Δεν έχουν ρεύμα από χθες στο Σαρτανά δεν έχουν ρεύμα στα κινητά τους. Ακούω μόνο βομβαρδισμούς από ανατολικά δεν βλέπω τίποτα είναι σκοτάδι έξω» ανέφερε στη συνέχεια.