Δολοφονία Ανδραβίδα: Ιδιαίτερα ενεργός στα social ο μακελάρης - Οι αναρτήσεις που προκαλούν αποστροφή

Τι δημοσίευσε λίγο πριν το φονικό

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δολοφονία Ανδραβίδα: Ιδιαίτερα ενεργός στα social ο μακελάρης - Οι αναρτήσεις που προκαλούν αποστροφή

Ακόμη μία φορά που δεν υπάρχει κάποια ευχάριστη είδηση στην επικαιρότητα, αλλά ένα ακόμη φρικιαστικό έγκλημα που ήρθε να συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε στην Ανδραβίδα και τα άψυχα σώματα τους βρήκε ο 12χρονος γιος τους που έτυχε να λείπει από το σπίτι όταν συνέβη το έγκλημα.

Ο δολοφόνος λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα βρέθηκε και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο κόστiσε στον 12χρονο τους γονείς και τα αδέρφια του. Ρατσιστικά σχόλια λοιπόν, βρέθηκαν στις σελίδες του κατηγορούμενου στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι αναρτήσεις βάζουν σε σκέψεις τους αστυνομικούς, αν πίσω από το έγκλημα στην Ανδραβίδα, υπάρχουν και κίνητρα ρατσιστικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί μια σοκαριστική ανάρτηση του 60χρονου ο οποίος εξυμνεί τον Αδόλφο Χίτλερ και στοχοποιεί Ρομά, αποκαλώντας τους γύφους και τέρατα με μορφή ανθρώπου!

Οι αδιανόητες αναρτήσεις του 60χρονου στα social media

Γράφει συγκεκριμένα: «Ρωτάει το παιδάκι. Τι είναι γύφτος; Απαντάω. Τέρας με μορφή ανθρώπου. Ξαναρωτάει. Τα τέρατα τα σκοτώνουμε; Απαντάω. Αυτούς δεν μπορούμε να τους πειράξουμε. Αυτός ο π*** ο Σημίτης έκανε νόμους υπέρ τους για να πάρει την ψήφο τους. Α ρε Χίτλερ. Αναστήσου να ξαναδουλέψουν οι φούρνοι.»

Η ανάρτηση του 60χρονου που κατηγορείται για φόνο

Τι αναρτούσε ο 60χρονος που κατηγορείται για φόνο στην Ανδραβίδα

Οι δηλώσεις συγγενή του 60χρονου στην κάμερα του Mega

Εν τω μεταξύ, στο Mega, μίλησε συγγενής του 60χρονου δράστη, ο κ. Παναγιώτης. «Είναι γιος του δεύτερου ξάδερφού μου. Η αλήθεια είναι ότι είναι ένας κλειστός χαρακτήρας, ένας άνθρωπος που δεν είχε φίλους, δεν είχε γελάσει ποτέ. Όποιος του έφερνε αντίρρηση τον τακτοποιούσε αναλόγως. Έχω γίνει μάρτυρας και άλλων περιστατικών», είπε ο κ. Παναγιώτης.

«Έχει πάρει την ανιψιά μου, είναι η πρώτη του γυναίκα. Τη βαρούσε τρεις φορές την ημέρα την ανιψιά μου και τον χώρισε. Δεν πλήρωσε ποτέ του διατροφή. Έχει ένα γιο παντρεμένο πια, γύρω στα 30. Δεν μπορείς να τον πλησιάσεις αυτό τον άνθρωπο, να του μιλήσεις. Έχει ένα αγόρι με την πρώτη του γυναίκα και ένα κορίτσι 19-20 χρονών με τη δεύτερη. Και τη δεύτερη σύζυγό του τη χτυπούσε», συνέχισε.

«Είναι πολλά τα μυστικά. Το κύριο επάγγελμά του ήταν στα “φρουτάκια”. Έχει βγάλει πολλά λεφτά. Ήταν επαγγελματίας, είχε μαγαζί με “φρουτάκια”. Η τοπική κοινωνία δεν ασχολείται με του άλλου τα οικογενειακά. Στη γειτονιά δεν υπάρχει κόκορας, όποιος υπήρχε πήγαινε με το αεροβόλο και τον κατέβαζε κάτω. Όλα ξεκινούν από την πολιτεία, όταν στην Ανδραβίδα οι αστυνομικοί παίζουν στα φρουτάκια του. Η αδερφή μου, ο γαμπρός μου, εγώ, δεν πήγαμε να ζητήσουμε ούτε διατροφή ούτε τίποτα. Θέλαμε μόνο να φύγει», σημείωσε ο κ. Παναγιώτης κλείνοντας.