Σούσουρο με μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ - Έφαγε πρόστιμο 140.000 ευρώ επειδή...

Τι συνέβη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σούσουρο με μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ - Έφαγε πρόστιμο 140.000 ευρώ επειδή...

Την ώρα που τα Lidl μοιράζουν συνολικά 80.000 ευρώ με διαγωνισμό τους σάλος έχει προκληθεί με μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ καθώς της επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 140.000 ευρώ, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α' 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Τα 7 τρόφιμα που απαγορεύεται να αγοράζετε από σούπερ μάρκετ

Βάλτε οτιδήποτε σε μια όμορφη συσκευασία και κάποιος θα το αγοράσει. Συχνά δεν σκεφτόμαστε καν τι παίρνουμε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, ωστόσο κρύβεται κίνδυνος για την υγεία μας ακόμα και σε αυτό.

Σας προτείνουμε ποια προϊόντα δεν θα πρέπει να ψωνίζετε ποτέ και γιατί:

Οι βακτηριολόγοι προειδοποιούν, ότι τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα σε ένα σούπερ μάρκετ είναι οι κομμένες και συσκευασμένες σαλάτες. Παρά το γεγονός, ότι η συσκευασία μπορεί να αναγράφει ότι είναι "έτοιμη για κατανάλωση," μπορεί ακόμα να φτάσει στο σπίτι με βλαβερά βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν εντερικές ασθένειες. Μεταδίδονται από το έδαφος και δεν μπορούν να εξαλειφθούν, διότι η σαλάτα δεν είναι θερμικά επεξεργασμένη. Για να προστατευτείτε καλύτερα, πάντα πλένετε καλά όλες τις σαλάτες και λαχανικά που αγοράζετε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει παραδεχτεί ότι το... διαβάστε περισσότερα εδώ.