Πόλεμος Ουκρανία: «Ζητώ συγγνώμη για την φόρτιση» - "Λύγισε" δημοσιογράφος στον αέρα του ALPHA

Το συγκινητικό περιστατικό που διηγήθηκε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πόλεμος Ουκρανία: «Ζητώ συγγνώμη για την φόρτιση» -

Σε σύνδεση από την Ουκρανία μίλησε η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφίλλη, το βράδυ της Παρασκευής 11/3, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Μάλιστα, κάποια στιγμή, η ρεπόρτερ διηγήθηκε την βοήθεια που δέχθηκε λίγο νωρίτερα από ηλικιωμένο άνδρα, με την ίδια να μην μπορεί να κρύψει την συγκίνησή της, την ώρα που ανακοινώθηκε ο αριθμός των νεκρών παιδιών.

Η συγκίνηση της Ηρώς Καριοφίλλη στον αέρα του ALPHA με τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Με σπαστά μου λέει πως «είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να κουβαλάει όλα αυτά τα πράγματα» και πήρε ο άνθρωπος το σακ βουαγιάζ μου στον ώμο του! Πήρε την βαλίτσα και περπάτησε δύο χιλιόμετρα δίπλα μου, δίπλα σε μένα και τον Δημήτρη Ζακχαίο κουβαλώντας την βαλίτσα μας και τα πράγματα μας μόνο και μόνο γιατί ήθελε να μας ευχαριστήσει που τον προσέχαμε.

Δεν ξέρω όμως τελικά ποιος πρόσεχε ποιον γιατί, όταν φτάσαμε στα σύνορα, υπήρχε μια τεράστια ουρά και περιμέναμε για δυο ώρες. Εκεί λοιπόν, επειδή ο Δημήτρης έκανε πλάνα και εγώ μιλούσα στο κινητό, άθελα μου έφυγα από την ουρά, ήρθε ένας στρατιώτης με βίαο τρόπο και με το όπλο μου ζήτησε να πάω πάλι πίσω στην ουρά. Δεν το κατάλαβα. Γύρισα, τον είδα με το καλάσνικοφ και τρόμαξα. Μπαίνει στην μέση ο κύριος Αρκάντι και αρχίζει πολύ έντονα να του μιλάει στα Ουκρανικά και να με δείχνει.

Καταλαβαίνω ότι του έλεγε προφανώς, «δεν πρέπει να φέρεσαι έτσι σε μια γυναίκα». Περπάτησε ο άνθρωπος, 76 χρονών άνθρωπος, μαζί μας δύο χιλιόμετρα κουβαλώντας τις βαλίτσες. Όταν φτάσαμε στα σύνορα, ο άνθρωπος δάκρυσε γιατί προφανώς ένιωσε πως τώρα πια είναι ασφαλής. Αυτός μας βοήθησε να περάσουμε τον έλεγχο των διαβατηρίων γιατί δεν ξέρουν σχεδόν καθόλου αγγλικά στην Ουκρανία.

Αυτός ο άνθρωπος μας έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα! Ζητώ συγγνώμη για την φόρτιση απλά ο άνθρωπος ήταν απίστευτος. Κουβαλούσε την βαλίτσα, ένιωθε υποχρέωση να φορτωθεί τόσο βάρος, μόνο και μόνο γιατί τον πήραμε νωρίτερα μαζί μας» ανέφερε η Ηρώ Καριοφίλλη.

«Δεν γίναμε σκλάβοι, πολεμάμε 15 ημέρες» - Η αναφορά του Ζελένσκι

Μετά από την δυσάρεστη είδηση που έγινε πριν από λίγο γνωστή πως βρέθηκε νεκρό παιδί στην Μαριούπολη μετά από έναν ισχυρό βομβαρδισμό, ο Ζελένσκι υπέγραψε νόμο για την αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας των όλων των Ρώσων στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε: «Θέλουν να ταπεινώσουν τους ανθρώπους μας ώστε να παίρνουν ψωμί και νερό στα γόνατα από τα χέρια των εισβολέων. Ώστε οι Ουκρανοί να μπορούν να σώσουν τη ζωή τους μόνο πηγαίνοντας στα κατεχόμενα ή στη Ρωσία.

Γι' αυτό μπλοκάρουν τη Μαριούπολη, τη Βολνοβάκα και άλλες πόλεις. Οι εισβολείς οργανώνουν εσκεμμένα αυτή την κοροϊδία για να δώσουν στους προπαγανδιστές τους ειδήσεις. Μόνο για αυτόν τον λόγο! Είναι απλά τέρατα. Μετά τον πόλεμο, μετά τη νίκη μας, θα ξαναχτίσουμε ό,τι κατέστρεψε ο εχθρός μας. Πολύ γρήγορα. Με πολύ υψηλή ποιότητα. Θα δημιουργηθεί ειδικό κρατικό πρόγραμμα για κάθε πληγείσα πόλη. Για ανάκαμψη. Έχω ήδη δώσει εντολή στην κυβέρνηση να ξεκινήσει την ανάπτυξη.

Τσερνίχιβ και Sumy, Okhtyrka και Zhytomyr, Izyum, Mariupil και όλες οι πόλεις όπου ήρθε το κακό δεν θα βλέπουν ίχνος από τη ρωσική εισβολή. Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες. Οι καλύτερες εταιρείες. Τα καλύτερα έργα. Για κάθε πόλη! Θέλω να μιλήσω γι' αυτό, για παράδειγμα το Χάρκοβο. Το δικό μας Χάρκοβο, που τώρα βιώνει τα πιο τρομερά δεινά. Τα πιο τρομακτικά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».