Πόλεμος Ουκρανία: Νεκρός δημοσιογράφος των New York Times

Ραγδαίες οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Νεκρός δημοσιογράφος των New York Times

Σύμφωνα με τις Ουκρανικές αρχές, ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός δημοσιογράφου των New York Times στο Ιρπίν της Ουκρανίας, ο ίδιος κάλυπτε τις δραματικές εξελίξεις και τις εχθροπραξίες.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από πυρά των ρωσικών δυνάμεων. Μάλιστα, η Guardian, αναφέρει πως πρόκειται για τον βραβευμένο 51χρονο καμεραμάν Μπρεντ Ρενό, που σκοτώθηκε όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινήτου στο Ίρπιν.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, τραυματίστηκε ακόμη ένας δημοσιογράφος που επέβαινε στο αμάξι και έχει μεταφερθεί σε μονάδα υγείας. Από την άλλη, γυναίκα γέννησε σε βομβαρδισμένο μαιευτήριο.

Ο δημοσιογράφος που έχασε την ζωή του στον πόλεμος της Ουκρανίας

Ακόμη εννέα νεκροί στο Μικολάγιφ της Ουκρανίας

Όπως έγινε γνωστό σήμερα 13/3 τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον της πόλης-λιμάνι Μικολάγιφ, κοντά στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της περιφέρειας, με μήνυμά του στο Telegram.

«Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς…», έγραψε ο Βιτάλι Κιμ, χωρίς να δώσει προς το παρόν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η πόλη Μικολάγιφ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων ανατολικά της Οδησσού, πλήττεται από σφοδρούς βομβαρδισμούς εδώ και ημέρες. Χθες, επλήγησαν από τις επιδρομές κατοικημένες περιοχές, μεταξύ άλλων ένα κέντρο φροντίδας καρκινοπαθών και ένα οφθαλμολογικό νοσοκομείο, σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.