Κακοποίηση στη Ρόδο: Αφαιρέθηκε η επιμέλεια των γονιών - Που μεταφέρθηκε το παιδί

Η υπόθεση που συγκλόνισε λίγους μήνες πριν

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Κακοποίηση στη Ρόδο: Αφαιρέθηκε η επιμέλεια των γονιών - Που μεταφέρθηκε το παιδί

Σάλος είχε προκληθεί πριν λίγους μήνες στο νησί της Ρόδου, μετά από το αποτροπιαστικό γεγονός που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με την κακοποίηση 8χρονου κοριτσιού. Το κορίτσι έχει μεταφερθεί και φιλοξενείται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Ρόδου, ενώ τα δύο του αδέλφια ηλικίας 10 και 12 ετών σε Κέντρο Παιδικής Μέριμνας της Κρήτης και το μόλις 6 μηνών αδελφάκι τους στο παιδικό χωριό SOS της Κρήτης

Το δικαστήριο με την απόφασή του αφαιρεί από την μητέρα την άσκηση του συνόλου της γονικής μέριμνας των ανηλίκων τέκνων της, αλλά και από τον σύζυγό της και όπως ανέφερε η Εισαγγελέας θεωρεί τη μητέρα ακατάλληλη λόγω αναρτήσεών της σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης με προκλητικό φωτογραφικό υλικό, στις οποίες είχαν πρόσβαση και τα παιδιά.

Οι εξελίξεις της υπόθεσης της 8χρονης στη Ρόδο

Τα παιδιά ήταν επίσης παραμελημένα και οι συνθήκες ανατροφής τους δεν υπήρξαν κατάλληλες. Όταν μάλιστα διαπιστώθηκε παράλληλα ερυθρότητα στα γενετικά όργανα της 8χρονης προέβη με τη θεία του παιδιού σε απίστευτες ενέργειες, αντί να σπεύσει για έλεγχο σε παιδίατρο.

Η πλευρά της μητέρας επισημαίνει ότι δεν υφίσταται καμία καταδικαστική απόφαση και καμία δίωξη εις βάρος της ίδιας ή του συζύγου της και ότι η δίωξη εις βάρος του πατέρα της δεν έχει απαγγελθεί επισήμως, ούτε έχει απολογηθεί και δεν έχει ακόμη κριθεί δικαστικώς.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το 8χρονο παιδί μεγαλώνει σε περιβάλλον που δεν τηρούνται τα στοιχειώδη όρια και κανόνες φροντίδας, υγιεινής και διαφύλαξης της ιδιωτικότητας, με συνέπεια να εκτίθεται σε ερεθίσματα αποπλανητικά για την ηλικία της. Έκρινε ότι πρέπει να τους αφαιρεθεί η γονική μέριμνα προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές και αρμονικό περιβάλλον που θα τους προσφέρει τα απαραίτητα για την ψυχοσωματική και πνευματική ανάπτυξή τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σοκ προκαλεί η είδηση, με όλα όσα έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην φόρα για το δράμα ενός 8χρονο παιδιού από την Ρόδο όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εξαιτίας του βιασμού που υπέστη.

Πιο συγκεκριμένα, μεταφέρθηκε με αιμορραγία σε νοσοκομείο του νησιού, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν πως η καταγγελία που είχε προηγηθεί αποτύπωνε την τραγική πραγματικότητα.

Η υπόθεση που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Ροδιακή» έχει τεθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και έδωσε εντολή σε κάθε αρμόδια υπηρεσία να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο.

Επιπλέον, στο παιδί παρέχεται πλήρης ψυχολογική υποστήριξη και στο πλευρό του βρίσκεται διαρκώς κοινωνική λειτουργός ενώ έχει απαγορευτεί η επαφή με οποιοδήποτε συγγενικό μέλος