Τραγωδία Πάτρα: «Η μητέρα μας έδωσε τα στοιχεία για να λύσουμε την υπόθεση» - Κόλαφος ο ιατροδικαστής

«Η μητέρα, αν δούμε τις συνεντεύξεις, μας περιγράφει ουσιαστικά την στιγμή του θανάτου του κάθε παιδιού»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: «Η μητέρα μας έδωσε τα στοιχεία για να λύσουμε την υπόθεση» - Κόλαφος ο ιατροδικαστής

Φαίνεται πως η υπόθεση στη Πάτρα μπαίνει στη τελική της φάση, καθώς οι Αρχές είναι πολλά κοντά στο να εξιχνιάσουν τον θάνατο των τριών κοριτσιών. Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση, υποστήριξε πως η μητέρα των κοριτσιών έχει σκιαγραφήσει τον θάνατό τους. (Δείτε τι έκανε η μητέρα όταν πήγαινε στο νοσοκομείο για την μικρή Τζωρτζίνα)

Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή που ασχολείται με την τραγωδία στην Πάτρα

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά είχαμε πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου γιατί τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο ενώ οι αιτίες κάτι διαφορετικό. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε το έχει συμβεί η μητέρα. Μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις, έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της».

Και πρόσθεσε: «Η μητέρα, αν δούμε τις συνεντεύξεις, μας περιγράφει ουσιαστικά την στιγμή του θανάτου του κάθε παιδιού».

Στη συνέχεια ο Ο κ. Λέων ανέφερε ότι τα ευρήματα τόσο των παθολογοανατόμων όσο και των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ήταν σωστά, εκτός μόνο από την υπόθεση του πρώτου θανάτου που αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

«Ποτέ δεν κάναμε λάθος στα ευρήματα. Αυτό που ήταν προβληματικό, ήταν η πρώτη αιτία θανάτου που έλεγε ηπατική ανεπάρκεια. Ωστόσο, οι δηλώσεις της μητέρας και οι συνεντεύξεις της «είναι πολύ σημαντικές, αφού μας περιγράφει ουσιαστικά έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου και να βλέπεις μια αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια, δεν ταιριάζει», κατέληξε ο ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, «ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολο να διαγνωστεί αμέσως. Έχουμε μια σειρά ευρημάτων, χρειάζεται πολλή μελέτη και να αποκλειστούν άλλα πράγματα και μετά να καταλήξουμε».

«Την φοβόταν» - Σοκαριστική μαρτυρία για τη σχέση της μητέρας και της σπιτονοικοκυράς

Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται για την υπόθεση της Πάτρας, με φίλη του ζευγαριού να αναφέρει τα οικονομικά προβλήματα της μητέρας των τριών παιδιών, καθώς και τη σχέση με τη σπιτονοικοκυρά.

«Γνώρισαν την σπιτονοικοκυρά 2015, είχε γεννηθεί η 9χρονη και η σπιτονοικοκυρά, θέλοντας να τους βοηθήσει στο ξεκίνημα της ζωής τους,τους πρότεινε να μείνουν σπίτι της, χωρίς ενοίκιο και συγχρόνως να έχει και εκείνη κάποιον να τη βοηθά και να τη φροντίζει, μιας και δεν είχε οικογένεια η γυναίκα» αναφέρει η φίλη του ζευγαριού.

«Το 2019 όταν άρχισαν τα προβλήματα μεταξύ....διαβάστε την συνέχεια στο athensmagazine.gr